foto: digi24.ro

Amenzi de 54.000 de lei pentru cadrele medicale care au lucrat fără măşti de protecţie în spital

Nouă cadre medicale de la Spitalul Judeţean şi două de la Spitalul de Copii din Galaţi au fost amendate cu 5.000 de lei fiecare pentru că nu purtau măşti de protecţie în timpul serviciului. Ele au fost descoperite în timpul unei acţiuni a inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Printre persoanele amendate este şi un medic de la Spitalul Judeţean, au anunţat inspectorii DSP Galaţi, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că spitalul are echipamente de protecţie şi anunţă că toate cadrele medicale amendate ar putea fi sancţionate şi de conducerea unităţii medicale pentru că nu au purtat mască de protecţie.

„Spitalul dispune de destule echipamente de protecţie, cadrele medicale sancţionate erau dotate cu echipamente de protecţie, dar nu îl purtau corespunzător. Cu siguranţă (n.r. vor fi sancţionaţi). Spitalul va face o anchetă, dar amenda probabil îi va sensibiliza”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, Ionuţ Băneşanu.

Controalele s-au desfăşurat în weekend. Cu această ocazie au fost descoperite şi alte nereguli pentru care au fost sancţionate şi spitalele.

„Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa din dotarea unităţii a substanţelor dezinfectante pentru dezinfecţia veselei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite şi pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Valoarea totală a amenzilor este de 54.000 de lei. Controalele vor continua şi în perioada următoare. Salariile medicilor variază în funcţie de gradul medical însă se situează între 5.700 şi 12.000 de lei. Asistenţii câştigă în jur de 4000 de lei/lunar. Amenzile se pot achita însă şi la jumătate din valoare, dacă se plătesc în 15 zile.

Vezi şi

Schimbare importantă în sistemul de sănătate din România. Cum vei fi tratat de la 1 decembrie

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă că Executivul a aprobat o Hotărâre de …

loading...