Preşedintele SUA, Donald Trump, și liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, în timpul întâlnirii de la Singapore, din 12 iunie 2018 | Ministry Of Communications And Information, Republic Of Singapore - Handout / Anadolu Agency

Coreea de Nord anunţă „deteriorarea relaţiilor” cu SUA. „Nu există nimic mai ipocrit decât o promisiune goală”

La doi ani de la summit-ul istoric din Singapore, Coreea de Nord nu priveşte cu optimism relaţiile cu Statele Unite ale Americii, invocând în schimb un sentiment de „disperare”, relatează Mediafax.

Potrivit unui comunicat trimis agenţiei oficiale de presă nord-coreene KCNA, ministrul nord-coreean de externe, Ri Son Gwon, a declarat vineri că „speranţa de a ameliora tensiunile dintre cele două ţări, care atinsese un nivel ridicat în urmă cu doi ani, s-a transformat acum în disperare”, relaţiile fiind caracterizate de o „deteriorare foarte rapidă.”

Şeful diplomaţiei de la Phenian şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la dorinţa conducerii SUA de a „agrava situaţia”, în ciuda eforturilor de a obţine pacea.

Ri Son Gwon a exprimat dorinţa Coreei de Nord de a pune capăt „ostilităţilor” între Phenian si Washington, întrucât evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări nu este benefică niciunei părţi implicate. Apăruse o „slabă speranţă de optimism pentru pace şi prosperitate în peninsula coreeană”, care s-a transformat însă într-un „coşmar sumbru”.

Ministrul de externe a acuzat SUA că, în timp ce pretind că doresc o ameliorare a tensiunilor, nu aduc nicio dovadă şi nu acţionează în acest sens. „Nu există nimic mai ipocrit decât o promisiune goală”, a mai spus Ri Son Gwon, potrivit AFP.

Vezi şi

Continuă războiul vaccinurilor. Cum au răspuns americanii după ce ruşii au anunţat că au vaccinul anti-COVID-19

Johnson & Johnson (J&J), gigantul farmaceutic American, anunţă că ar putea produce 1 miliard de …

loading...