Cel mai cunoscut gamer chinez se retrage la doar 23 de ani. UZI ajunsese obez şi avea diabet

Cel mai cunoscut gamer din lume, Jian Zihao, se retrage. El a devenit gamer profesionist în 2012, sub numele „Uzi”. Deşi a încercat să-şi schimbe stilul de viaţă, să facă mişcare şi să urmeze un tratament, situaţia sa medicală nu s-a îmbunătăţit, iar medicii i-au recomandat să renunţe complet la gaming, relatează Mediafax.

După aflarea veştii, el le-a transmis un mesaj fanilor: „Îmi pare rău să vă anunţ, dar sunt mândru de decizia mea, că mă voi retrage.” Dependenţa de jocuri a devenit o problemă din ce în ce mai mare în toată lumea iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a inclus-o în categoria bolilor mentale.

“Acesta a aflat că, datorită stresului şi dietei pe care o avea, a dezvoltat diabet de tipul II. Doctorii i-au recomandat să nu mai activeze în partea de gaming”, a spus Alex.

“Acest comportament repetitiv duce la pierdere de timp, de energie, sunt oameni care joacă zi şi noapte, ajung să le fie ruşine şi jenă de ceea ce fac”, a spus Keren Rosnert, psiholog.

“Orice promisiune şi-ar face lor şi celorlalţi, jocul patologic este mult mai puternic şi îl determină să nu-şi ţină promisiunea”, a spus Rosner.

Vezi şi

China, Marea Britanie și SUA se luptă pentru vaccinul anti-coronavirus. Când va fi disponibil și cine îl va produce

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a actualizat lista competitorilor mondiali care se luptă să creeze vaccinul …

loading...