Foto: Bret Hartman/TED

Vaccinul pe care Bill Gates a cheltuit 388 de milioane de dolari intră în faza de testare pe oameni. Unde va avea loc experimentul

Compania farmaceutică americană Novavax, cu sediul în Maryland, va începe testarea unui vaccin anti-coronavirus pe 130 de voluntari australieni, scrie Fox News, citat de Mediafax.

Miliardarul şi filantropul Bill Gates, fondator al Microsoft, a finanţat iniţiativa cu 388 milioane dolari prin intermediul Coalition for Epidemic Preparedness and Innovation (CEPI).

„Administrarea vaccinului primilor participanţi este un pas înainte, care ne aduce mai aproape de obiectivul de a învinge această pandemie de COVID-19”, a declarat Stanley Erck, CEO Novavax.

Un sondaj efectuat în Australia, ţară în care va avea loc testarea, a relevat faptul că 1 din 8 cetăţeni îl văd pe Bill Gates ca fiind în legătură cu apariţia coronavirusului.

Bill Gates, vizat de teoriile conspiraţiei: „Vrea să reducă populaţia”

Miliardarul Bill Gates este ţinta unor teorii ale conspiraţiei distribuite masiv pe reţelele de socializare. Conspiraţioniştii susţin că fondatorul Microsoft are un plan de „depopulare”, dar şi de faptul că vrea să îi microcipeze pe cei vaccinaţi.

Pe lângă Novavax, o altă companie americană, Moderna, testează un potenţial vaccin.

Vezi şi

Premierul Câțu: Avem 140.000 de vaccinuri săptămânal / Vom încerca să creştem numărul de doze – VIDEO

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că România va încerca să crească numărul de doze …

loading...