Transformarea unui bolnav de coronavirus te lasă fără cuvinte. „După şase săptămâni nici nu mai puteam ţine telefonul în mână”

Americanul Mike Schultz a fost grav afectat de coronavirus şi a stat imobilizat în pat pentru mai bine de şase săptămâni. Atunci când şi-a revenit era extenuat şi extrem de slab. Acesta a publicat două selfie-uri, de dinainte şi după îmbolnăvire, pentru a evidenţia diferenţele, scrie buzzfiednews.com, preluat de Mediafax.

„Am vrut să arăt că i se poate întâmpla oricui. Nu contează dacă eşti bătrân sau tânăr, dacă suferi sau nu de alte boli. Te poate afecta”, a spus el.

În perioada cât a fost intubat, acesta a fost inconştient.

„Credeam că a durat o săptămână”, a declarat el pentru BuzzFeed News.

Discutând cu una dintre asistente despre tratamentul pe care l-a primit când a fost sedat şi intubat, a aflat însă că a stat la pat nu mai puţin de şase săptămâni.

„Eram atât de slab. Asta mă frustra”, şi-a reamintit el. „Nu puteam să ţin telefonul, era atât de greu. Nu puteam să tastez, mâinile îmi tremurau”.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani din San Francisco nu avea alte afecţiuni. Acesta mergea la sală de şase sau şapte ori pe săptămână. Cântărea 86 de kilograme. După ce s-a îmbolnăvit de coronavirus, la câteva săptămâni după ce începuse din nou să mănânce, a ajuns la o greutate de 70 de kg.

Vezi şi

Bilanţ negru în Marea Britanie: record de îmbolnăviri cu Covid-19 şi cel mai mare număr de decese din aprilie până acum

Marea Britanie, care se confruntă cu un focar de contaminare din cauza noii tulpini a …

loading...