Preşedintele Braziliei, surprins în excursie, la un grătar. Ţara sa tocmai a trecut de 10.000 de morţi COVID-19 – VIDEO

Preşedintele excentric al Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost surprins duminică pe skijet în timp ce se îndrepta pe apă către un grătar plutitor. Decesul a peste 10.000 de brazilieni din cauza noului coronavirus nu l-a mişcat pe preşedintele ce pare a fi surd la pericolul iminent care bântuie ţara sud-americană.

Preşedintele brazilian a încălcat recomandările Ministerului Sănătăţii şi a plecat într-o excursie cu skijetul pe lacul Paranoá, unde s-a relaxat la un grătar. Ziarele au titrat pe prima pagină despre „grătarul morţii” iniţiat de Bolsonaro, după ce acesta s-a lăudat recent că va lua măsuri. Excursia a stârnit furie şi repulsie în rândul populaţiei, relatează Mediafax.

Pentru atitudinea dizgraţioasă a fost condamnat intern şi internaţional, dar politicianul de dreapta continuă să respingă scenariul morţilor provocate de coronavirus.

Bolsonaro şi-a folosit contul de Twitter pentru a dezminţi acuzaţiile jurnaliştilor pe care le consideră false în legătură cu modul în care şi-a planificat weekendul. El este urmărit pe Twitter de 5 milioane de conturi.

Criticii din Brazilia l-au comparat pe Bolsonaro cu alţi lideri care au înţeles greşit răspunsul la pandemie: autoritarul Daniel Ortega din Nicaragua, Alexander Lukashenko din Belarus şi Gurbanguly Berdimuhamedow din Turkmenistan, relatează The Guardian.

Vezi şi

Bilanț COVID-19 România: Scade numărul cazurilor noi, dar numărul de decese rămâne ridicat

Autorităţile anunţă 930 cazuri noi de coronavirus din peste 24.000 teste efectuate şi 98 decese. …

loading...