O ţară europeană le promite turiştilor care se vor îmbolnăvi de coronavirus că le va plăti tratamentul medical

Cu doar 939 de cazuri de COVID-19 şi 17 decese, Cipru mizează pe imaginea sa de destinaţie „sigură” şi se pregăteşte de sezonul estival. În plus, autorităţile „îşi asumă responsabilitatea de a suporta costurile aferente îngrijiriilor medicale pentru turiştii testaţi pozitiv în timpul sejurului” pe insulă. De asemena, ajutorul le va fi acordat şi membrilor familiei şi contacţilor apropiaţi, relatează Mediafax.

Potrivit France 24, ministerele Afacerilor Externe, Transporturilor şi Turismului au prezentat într-o scrisoare adresată companiilor aeriene şi operatorilor de zboruri măsurile introduse pentru a garanta siguranţa turiştilor. Guvernul din Cipru se angajează să acopere integral costurile îngrijirilor medicale ale turiştilor, precum şi cheltuielile de cazare şi masă, în condiţiile în care se dovedeşte că aceştia s-au îmbolnăvit pe teritoriul ţării. Pacienţii nu vor suporta decât „costul transferului la aeroport şi al zborului de repatriere”.

Guvernul estimează pentru anul acesta o scădere drastică, de aproximativ 70%, a numărului de turişti. În 2019, Cipru a fost vizitat de aproape 4 milioane de străini, iar datele arată încasări de 2,68 miliarde de euro.

De asemenea, oficialii anunţă o relaxare a măsurilor restrictive pe insulă. Începând cu data de 9 iunie, aeroporturile din Cipru se vor redeschide pentru zboruri din 13 ţări cu risc „scăzut”, printre care se numără Grecia, Germania, Austria şi Malta. Cursele aeriene din Marea Britanie şi Rusia nu au primit undă verde pentru a ateriza pe teritoriul cipriot.

Turiştii care vor intra în ţară între 9 şi 19 iunie trebuie să prezinte un certificat care să ateste faptul că nu sunt bolnavi de COVID-19. Începând cu 20 iunie, certificatul nu va mai fi necesar şi alte ţări ar putea fi adăugate listei actualizate săptămânal.

Vezi şi

Ipoteza celebrului doctor Didier Raoult: Coronavirusul a suferit deja șapte mutații / E mai contagios, dar mai puțin periculos

Noul coronavirus a suferit șapte mutații, a ajuns mai contagios, dar provoacă o boală mai …

loading...