Foto: Getty Images via foreignpolicy.com

Medicamentele pe care să le eviţi dacă ai simptome de coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă celor care prezintă simptome ale infecţiei cu coronavirus să evite ibuprofenul şi medicamentele pe bază de ibuprofen. Primii care au tras un semnal de alarmă în acest sens au fost francezii, relatează Mediafax.

Ministrul francez al sănătăţii a fost primul care a adus în atenţia opiniei publice mondiale că medicamentele pe bază de ibuprofen şi cortizon sunt chiar contraindicate în tratarea simptomelor de coronavirus. Acum, OMS face acelaşi apel atât că medici, cât şi către cei infectaţi să evite medicamentele pe bază de ibuprofen.

”Încercăm să găsim cele mai indicate metode de combatere şi să înctomim un ghid. Până atunci, recomandăm mai degrabă paracetamolul şi evitarea ibuprofenului. E foarte important”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, în cadrul conferinţei UN de la Geneva.

Acesta a adăugat că ibuprofenul poate fi folosit de cei care prezintă simptome de coronavirus exclusiv în cazurile în care medicamentul a fost prescris de medici.

Până în prezent, peste 200.000 de oameni au fost infectaţi cu coronavirus în întreaga lume şi mai mult de 8.000 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Vezi şi

de ce există o creştere a procentului de infectare în rândul persoanelor vaccinate? Răspunsul autorităților

Reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) susţin că este …

loading...