Cazul chinezului mort de hantavirus a declanşat îngrijorare în China

  • Cazul a stârnit multă panică în China, pe reţelele de socializare, scrie Mediafax
  • Transmiterea între oameni este rară, dar hantavirus ucide 38% din victime
  • Virusul provine din excremente, salivă, urină şi muşcături de şobolani şi şoareci infectaţi

Un bărbat care a murit într-un autobuz din China a fost testat pozitiv pentru un virus mai fatal decât Covid-19 şi care prezintă simptome foarte similare. Victima a murit într-un vehicul din Shandong în drum spre serviciu şi s-a dovedit că suferă de hantavirus. Au fost testate alte 32 de persoane din autobuz.

Incidentul a stârnit panică în China, iar haştag-ul #hantavirus a explodat pe reţelele de socializare. Experţii au asigurat publicul că acesta nu este un virus nou şi se crede că oamenii îl iau în circumstanţe rare, spre deosebire de Covid-19, care a stârnit o pandemie.

Omul de ştiinţă suedez dr. Sumaiya Shaikh a scris pe Twitter că „#Hantavirus a apărut pentru prima dată în anii 1950 în războiul american-coreean din Coreea”. Se răspândeşte de la şobolan / şoareci dacă oamenii îşi ingerează lichidele din corp. Transmiterea om-om este rară. Vă rugăm să nu vă panicaţi, decât dacă intenţionaţi să mâncaţi şobolani. “

Deşi hantavirusul este rar, acesta are o rată a decesului de 38% conform Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor. Expunerea la urina, excrementele sau saliva rozătoarelor infectate poate duce la transmiterea virusului, aşa cum şi muşcătura şobolanului poate fi periculoasă.

Simptomele sunt remarcabil de similare cu cele prezente la pacienţii care se luptă cu Covid-19 şi includ probleme grave cu respiraţia, tuse, dureri de cap şi febră. O persoană care s-a recuperat după ce a suferit de hantavirus a spus că simţea „o bandă strânsă în jurul pieptului şi o pernă pe faţă”.

„Nu există niciun tratament specific, vindecare sau vaccin pentru infecţia cu hantavirus”, a avertizat CDC, spunând că pacienţii au de multe ori nevoie de îngrijiri pentru a-i ajuta în perioada de suferinţă respiratorie severă.

CE ESTE HANTAVIRUS?

Hantavirusul se găseşte la rozătoare precum şoarecii şi şobolanii. Oamenii pot contracta virusul venind în contact cu excremente de rozătoare infectate, urină şi salivă şi, de asemenea, poate fi răspândit de la persoană la persoană. Diagnosticul poate fi dificil de stabilit, deoarece simptomele se aseamănă adesea cu ale altor virusuri mai populare, precum gripa.

Virusul poate duce la sindromul pulmonar Hantavirus (HPS), o afecţiune care infectează inima, plămânii şi alte organe prin slăbirea vaselor de sânge şi determinarea scurgerii acestora.

În plămâni, se produs scurgeri de sânge scurgeri care inundă sacii de aer, ceea ce face dificilă respiraţia pacienţilor.

Când virusul infectează inima, daunele reduc capacitatea organului de a circula sânge prin organism. Acest lucru provoacă tensiunea arterială scăzută în mod critic şi o lipsă de oxigen în întregul corp, ceea ce poate duce rapid la insuficienţa şi moartea organului. Virusul este fatal între 35 şi 50% din cazuri.

Vezi şi

Când a apărut coronavirusul în Italia. Specialiștii spun că mult mai devreme decât se credea

Noul coronavirus circula în Italia din septembrie 2019, arată un studiu al Institutului Naţional al …

loading...