NATO continuă să susţină militar Ucraina. Anexarea Crimeei, considerată în continuare ilegală de Alianţă

Alianţa Nord-Atlantică va continua să ofere susţinere Ucrainei, inclusiv la nivel militar, a declarat miercuri Christopher Duggan, director adjunct al Biroului de legătură al NATO de la Kiev, reiterând criticile referitoare la anexarea regiunii Crimeea de către Rusia, relatează Mediafax.

NATO va continua să susţină Ucraina, în principal în privinţa modernizării armatei şi instruirii militarilor, a afirmat Christopher Duggan în cursul unui seminar desfăşurat la Kiev.

„Crimeea trebuie să rămână în centrul atenţiei. Au trecut şase ani de la anexarea ilegală şi nelegitimă a Crimeei de către Rusia. Mesajul nostru, în numele NATO, rămâne clar. Nu recunoaştem şi nu vom recunoaşte anexarea”, a declarat oficialul NATO, citat de agenţia de presă Unian.

„Aliaţii subliniază că anexarea Crimeei este o încălcare gravă a legislaţiei internaţionale şi o provocare majoră pentru securitatea euro-atlantică. Crimeea este teritoriu al Ucrainei”, a subliniat Duggan.

Vezi și

„Aproape în toate instituţiile statului avem agenţi ai serviciilor secrete ruse”, declară un fost oficial moldovean din zona securității naționale

Fostul preşedinte al Comisiei parlamentare pentru securitate naţională din legislativul de la Chişinău, Chiril Moţpan, …