Foto: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

Motivele pentru care coronavirusul ucide mai mulţi bărbaţi decât femei. E vorba de stilul de viaţă

Nu mai puţin de 2.760 de oameni au murit din cauza coronavirusului, iar peste 81.000 de persoane sunt infectate pe întreg Mapamondul, relatează Mediafax.

Potrivit datelor oferite de autorităţile din China, virusul se manifestă mult mai violent la bărbaţi decât la femei. În primele şase săptămâni de la izbucnirea epidemiei, numărul îmbolnăvirilor la bărbaţi şi femei a fost aproape egal. Discrepanţele au intervenit atunci când a venit vorba despre cei care au reuşit să se vindece. Cifrele arată că femeile au reuşit învingă mai repede virusul: 2,8% dintre cei vindecaţi au fost femei, în timp ce doar 1,7% au fost bărbaţi.

Cercetătorii au descoperit şi două posibile explicaţii şi ambele ţin de stilul de viaţă.

Unul ditre motive ar fi reprezentat de modul în care femeile şi bărbaţii dau atenţie igienei personale, iar al doilea este reprezentat de fumat. În China, bărbaţii fumează mai mult decât femeile, iar acest obicei le-a slăbit sistemul imunitar. Totodată, bărbaţii nu acordă o atenţie la fel de mare ca femeile igienei şi spălatului pe mâini.

Vezi şi

Ţara din America Latină în care numărul deceselor s-a dublat în ultimele 24 de ore. A devenit al doilea cel mai afectat stat de COVID-19

În Mexic, numărul deceselor cauzate de noul coronavirus s-a dublat miercuri, în ultimele 24 de …

loading...