Scapă de tuse. Prepară corect ceaiul de ceapă

Ceapa este un aliment care, în ciuda mirosului sau pătrunzător şi a senzaţiei de usturime a ochilor care apare atunci când o tai, are o mulţime de beneficii pentru organism.

Trebuie să ştii, însă, că ea poate fi consumată nu numai în stare crudă, în diverse combinaţii cu alte alimente, ori fiartă în mâncare, ci şi sub formă de ceai. Chiar dacă nu te încânta ideea, noi îţi garantăm că odată ce vei încerca acest remediu naturist, nu te vei mai gândi la siropurile de tuşse şi la pastilele cumpărate de la farmacie.

Iată cum se prepară ceaiul de ceapă şi de ce ar trebui să îl consumi atunci când eşti răcit/răcită:

O simplă răceală îţi poate da mari bătăi de cap, ca să nu mai spunem de o gripă însoţită de o tuse sâcâitoare. Înainte de a te duce la farmacie, îţi propunem să încerci să prepari o băutură pe care probabil că, în alte condiţii, nici nu te-ai gândi să o consumi. Este vorba despre ceaiul de ceapă.

Pentru a prepară ceaiul de ceapă, tot ce trebuie să faci este să cureţi două cepe mici şi să le pui la fiert în 500 ml de apă. Când amestecul începe să dea în clocot, îl poţi lua de pe foc, pentru a-l lasă să se răcească. Odată ce a ajuns la temperatura camerei, adaugă miere după gust, iar băutură-minune va fi gata!

Sursă: realitatea.net

 

Vezi şi

Evoluţia pe zile a pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19, de la primele simptome la externare (STUDIU)

Un studiu publicat de Universitatea din Wuhan a identificat un tipar al evoluţiei Covid-19 Aproximativ …

loading...