Foto: Matrix / Daily Mail Australia

INCENDIILE DIN AUSTRALIA | Momentul în care un cangur ars cere ajutorul unui tânăr – FOTO

Ecologiştii estimează că aproape 500.000 de animale au murit în urma incendiilor de vegetaţie care continuă să faca ravagii în Australia. Totodată, poveşti şi imagini emoţionante continuă să apară în spaţiul online, acestea arătând haosul creat de flăcări, scrie anewspost.com.

În cel mai recent incident surprins de fotografi, un cangur poate fi văzut cum cere ajutorul unui adolescent, după ce animalul a fost ars de flăcări. Adolescentul îl stropeşte pe cangur iar apoi îi oferă să bea apă. La început, soarta animalului a fost necunoscută, dar, din fericire, presă locală a confirmat că animalul a supravieţuit şi se află sub tratament.

Un alt caz arată cum un pompier îi da să bea apă unui cangur numit Jerry, în Parcul Naţional Stirling Range. Jerry a fost recent salvat din calea flăcărilor, iar acum este îngrijit de medicii veterinari, scrie anewspost.com.

Ryan Pollock, un angajat al parcului, a publicat o fotografie pe Instagram, prin care a descris incidentul. „A fost un moment emoţionant. După ce Jerry şi-a potolit setea, a plecat spre zonele care nu au fost cuprinse încă de incendii”, a scris Pollock.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ryan Pollock (@ryno_thecaptain) pe

Incendiile de vegetaţie din Australia ar fi de cinci ori mai mari decât cele care au afectat Pădurea Amazoniană. După cum a fost relatat şi la începutul anului 2020, aproape 500 de milioane de animale au murit în urma dezastrului climatic.

Autorităţile din Australia au îndemnat mii de oameni să-şi părăsească locuinţele şi să se adăpostească în locuri mai sigure. Regiunea Victoria a declarat stare de dezastru în zonele care găzduiau aproape 100.000 de locuitori. Incendiile au început în septembrie 2019, iar în ultimele luni se estimează că 1.300 de locuinţe au fost distruse.

Vezi şi

Austria iese din carantină, Croaţia redeschide magazinele, iar australienii merg la plajă

Austria iese din carantină. Restricţiile vor fi ridicate pe 1 mai. Oamenii vor putea circula …

loading...