BREAKING NEWS: Vor fi alegeri anticipate! Totul s-a decis după o discuție cu Klaus Iohannis

Ludovic Orban a anunţat, vineri, după discuţiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că a convenit cu şeful statului începerea procedurilor pentru declanşarea alegerilor anticipate. Premierul susţine că a stabilit cu Klaus Iohannis ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu localele..

„Cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru PE, la alegerile prezidenţiale, că nu mai vor PSD la putere. La ora actuală Parlamentul este dominat de PSD şi acţionează ca o frână în calea demersurilor preşedintelui şi ale Guvernului pentru a pune în practcă voinţa oamenilor. E absolut necesar ca puterea să revină la popor şi cetăţenii să îşi aleagă reprezentanţii, astfel încât să existe în Parlament o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale cetăţenilor români care să ducă România într-o poziţie bună”, a spus Ludovic Orban, după discuţiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă îşi va da demisia, premierul a susţinut că vor fi aplicate cele mai bune soluţii pentru declanşarea alegerilor.

„ Nu o să vă dezvălui strategia pe care am gândit-o. Cert este că am convenit împreună că asta este cea mai bună soluţie pentru România. Cu siguranţă vom găsi cele mai bune soluţii pentru a determina declanşarea procedurii de anticipate. Vom aplica cele mai bune soluţii, astfel încât să atingem obiectivul de a reda puterea în mâna oamenilor”, a subliniat Orban.

Şeful Executivului precizează că a stabilit cu preşedintele României ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu alegerile locale, dacă va fi posibilă procedura de declanşare a acestora.

„Am discutat, ar fi util şi bine să fie simultan cu localele, în cazul în care vom reuşi să derulăm procedura necesară până la locale. Oricum, la o dată apropiată de locale, daă nu va fi posibil la locale”, a mai spus Orban.

Vezi şi

Judeţele care nu au anunţat astăzi niciun caz nou de coronavirus

641 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, miercuri, după un număr record de teste …

loading...