Foto: AP / Mohammad Nasiri via Twitter

Avion Boeing cu 176 de persoane la bord, prăbuşit în Iran. Motorul aeronavei ar fi luat foc – FOTO, VIDEO

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbuşit, miercuri dimineaţă, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează site-ul agenţiei Reuters, citând presa iraniană, potrivit Mediafax.

UPDATE 09.50 Un oficial al aeroportului Imam Khomeini anunţă cauza prăbuşirii avionului Boeing 737-800

Motorul aeronavei a fost cuprins de flăcări înainte de prăbuşire, la scurt timp după decolare de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran.

Incendiul a izbucnit la motor în timp ce avionul se afla în zbor, a declarat Ali Khashani, un oficial al aeroportului, pentru presa locală. Defecţiunea motorului ar fi dus la prăbuşirea avionului între oraşele Sharhiar şi Parand.

Informaţia a fost confirmată şi de Qassem Biniaz, un purtător de cuvânt pentru Ministerul Drumurilor şi Transporturilor din Iran, transmite Time.

De asemenea, Ambasada Ucrainei la Teheran a exclus posibilitatea unui atac terorist în cazul prăbuşirii avionului, scrie CNN.

UPDATE 08.48 Volodomir Zelenski confirmă moartea pasagerilor şi membrilor echipajului aeronavei prăbuşite în Iran

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a declarat miercuri că toţi pasagerii şi membrii echipajului aflaţi la bordul aeronavei care s-a prăbuşit în Iran şi-au pierdut viaţa, citând informaţii preliminare, potrivit Reuters.

Zelenski a transmis într-un comunicat că Ucraina încearcă să stabilească circumstanţele producerii accidentului şi numărul morţilor.

”Sincere condoleanţe familiilor şi apropiaţiilor tuturor pasagerilor şi membrilor echipajului”, a adăugat Zelenski.

UPDATE Televiziunea de stat din Iran a anunţat că toţi cei 176 de oameni aflaţi la bordul aeronavei au murit

Potrivit presei din Iran, avionul Boeing 737-800 s-a prăbuşit în apropiere de Parand, o suburbie la sud-vest de Teheran, la scurt timp după decolare, scrie AlJazeera.

Agenţiile Fars şi ISNA au relatat că avionul s-a prăbuşit din cauza unor probleme tehnice.

Momentan nu este există mai multe informaţii despre situaţia persoanelor aflate la bordul aeronavei.

Informaţiile preliminare indică faptul că aeronava se îndrepta spre Kiev, potrivit site-ului postului BBC News.

Autorităţile iraniene au trimis echipe de salvare în zona din apropierea aeroportului unde s-a prăbuşit aeronava ce aparţinea companiei Ukraine International Airlines, a declarat Reza Jafarzadeh, un purtător de cuvânt al Organizaţiei de Aviaţie Civilă din Iran, citat de Reuters.

„Avionul este în flăcări, dar am trimis echipe (…) şi poate vom putea salva unii pasageri”, a afirmat Pirhossein Koulivand, directorul serviciului iranian pentru situaţii de urgenţă.

Nu este clar dacă există vreo legătură între acest incident aviatic şi confruntarea SUA-Iran. Aeronava s-a prăbuşit în apropierea Teheranului la doar câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete balistice spre baze militare din Irak, vizând forţele americane.

Vezi şi

Te pregăteşti să zbori? Care este riscul să te infectezi cu coronavirus în avion

Gary Kelly, CEO al Southwest Airlines, a declarat că riscul de a te infecta cu …

loading...