Foto AFP / ROBERT ATANASOVSKI

Acuzaţii grave la adresa ONU. Sute de refugiaţi ar fi fost lăsaţi să moară de foame într-un centru din Tripoli

Agenţia ONU pentru Refugiaţi este acuzată că nu a acordat ajutoare alimentare unor persoane cazate într-un centru de refugiaţi deţinut de ONU la Tripoli, potrivit site-ului cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

Un grup de aproximativ 400 de persoane, care au ajuns în centrul de refugiaţi din Tripoli în luna octombrie din centrul de detenţie Abu Salim din sudul Libiei, au fost aparent ţinuţi fără hrană timp de mai multe săptămâni.

Printre aceştia se numără 100 de minori, potrivit unui raport publicat recent de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. Aceştia sunt ”în prezent înfometaţi”, primind hrană doar din partea celorlalţi refugiaţi care reuşesc să se strecoare din centru pentru a face rost de apă şi mâncare, se arată în raportul OIM. Aceştia au primit ultima oară asistenţă alimentară cu ”câteva săptămâni în urmă”.

Documentele interne la care a avut acces cotidianul The Guardian arată că UNHCR intenţionează să retragă ajutoarele alimentare acordate altor 600 de imigranţi şi azilanţi dinn acelaşi centru – printre care supravieţuitori ai bombardamentelor, torturilor, muncii forţate şi a altor abuzuri la adresa drepturilor omului.

Majoritatea acestor persoane au încercat deja să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, dar au fost întorşi din drum de Paza de Coastă din Libia.

Vezi şi

ONU, raport alarmant: Coreea de Nord a dezvoltat „probabil” dispozitive nucleare care pot fi ataşate rachetelor balistice

Coreea de Nord continuă dezvoltarea programului său nuclear şi mai multe ţări cred că „a …

loading...