Presiune pe Maduro! Trump îngheaţă activele din SUA ale guvernului venezuelean

Preşedintele american Donald Trump a impus îngheţarea tuturor activelor guvernului venezuelean din Statele Unite, escaladând brusc o campanie de presiune economică şi diplomatică destinată să-l înlăture pe preşedintele socialist Nicolas Maduro de la putere, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.

Ordinul executiv semnat de Trump depăşeşte cu mult sancţiunile impuse în ultimele luni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA şi a sectorului financiar din Venezuela, precum şi măsuri împotriva a zeci de oficiali şi entităţi venezueleze.

Acţiunea lui Trump, cea mai grea de până acum împotriva lui Maduro, nu numai că interzice companiilor americane să se relaţioneze cu guvernul venezuelean, ci pare să deschidă uşa unor posibile sancţiuni împotriva firmelor străine sau a persoanelor care îl sprijină.

Companiile ruseşti şi chineze sunt printre cele care încă mai desfăşoară afaceri semnificative în ţara OPEC din America de Sud

„Toate proprietăţile şi interesele din proprietatea Guvernului Venezuelei care se află în Statele Unite … sunt blocate şi nu pot fi transferate, plătite, exportate, retrase sau tranzacţionate în alt mod”, conform ordinului executiv publicat de Casa Albă.

Statele Unite şi majoritatea naţiunilor occidentale au solicitat ca Maduro să demisioneze şi l-au recunoscut pe liderul opoziţiei venezuelean Juan Guaido ca preşedinte legitim al ţării.

Vezi şi

Arde pădurea Amazon! Numărul incendiilor a crescut cu 85% faţă de 2018 – VIDEO

Numărul incendiilor de vegetaţie care au avut loc în Pădurea Amazonia din luna ianuarie a …