Ceapa, mai sănătoasă decât credeai. 5 beneficii pentru organismul tău

Picantă şi extrem de aromată, ceapa este folosită cel mai adesea ca un ingredient pentru mâncăruri. Conţine o mulţime de vitamine, minerale, antioxidanţi şi flavonoide. De asemenea, este bogată în fibre şi săracă în grăsimi.

Feellikecooking.ro a făcut o listă cu beneficiile uimitoare pentru organism ale consumului de ceapă.

1. Întăreşte sistemul imunitar

O singură ceapă conţine până la 18% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Cu cât consumul de ceapă creşte, cu atât creşte şi aportul de antioxidanţi care ajută şi mai mult în lupta împotriva germenilor, a bacteriilor, a răcelii şi gripei.

2. Păstrează inima sănătoasă

Ceapa ajută la subţierea sângelui, reducând riscul de coagulare a acestuia şi, totodată, diminuând riscul unor boli cardiovasculare, scrie ele.ro. Compuşii cu sulf ajută, de asemenea, la reducerea inflamaţiei, fiind cunoscuţi pentru puterea de a ameliora simptomele artritei.

3. E un antiinflamator natural

Ceapa conţine quercetină, un antiinflamator natural care, împreună cu vitamina C, ajută la combaterea radicalilor liberi şi stimulează vitalitatea celulelor din organism. Fiind o sursă bogată de sulf, un alt antioxidant puternic, previne îmbătrânirea timpurie şi degradarea organismului.

4. Este o sursă excelentă de fibre

O ceapă mare oferă până la 10% din doza zilnică recomandată de fibre dietetice, care ajută la menţinerea sănătăţii aparatului digestiv. Fibrele sunt esenţiale pentru o sănătate bună deoarece ajută la eliminarea toxinelor.

5. Ajută la pierderea în greutate

Datorită faptului ca nu conţine grăsimi, dar este o sursă importantă de fibre, ceapa este un aliat puternic în alimentaţia dietetică. Conţine, în schimb, minerale şi vitamine utile pentru menţinerea unui corp sănătos.

Vezi şi

Începe sezonul virozelor. 7 sfaturi simple ca să nu răceşti în iarna aceasta

A venit toamna şi în curând vom intra şi în sezonul virozelor şi al răcelilor, …