Nicolas Maduro (în dreapta) | foto Carlos Becerra / Anadolu Agency

Șeful diplomației ruse transmite SUA să renunţe la planul de a-l demite pe Nicolas Maduro

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia condamnă campania lansată de Statele Unite pentru a-l demite pe preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, şi a îndemnat Administraţia de la Washington să renunţe la planul „iresponsabil”, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Declaraţiile lui Lavrov au fost făcute înaintea unei întâlniri oficiale cu omologul său din Venezuela, Jorge Arreaza, în Moscova.

Serghei Lavrov va face luni o vizită oficială în Finlanda, în cadrul căreia va avea o întâlnire cu secretarul american de Stat Mike Pompeo.

Serghei Lavrov şi Mike Pompeo au avut, miercuri, o convorbire telefonică tensionată despre situaţia din Venezuela, în condiţiile în care Statele Unite încearcă să îl îndepărteze de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro, un aliat al Moscovei.

Juan Guaido, preşedintele interimar autoproclamat al Venezuelei, a transmis că ia în considerare posibilitatea de a cere Statelor Unite să se implice militar, pentru a rezolva criza din Venezuela.

Într-un interviu acordat pentru BBC, Guaido a declarat că „evaluează toate opţiunile” pentru a-l demite pe Nicolas Maduro.

„Cred că poziţia preşedintelui Donald Trump este foarte fermă, ceea ce noi apreciem, ceea ce apreciază întreaga lume. În calitate de preşedinte, voi evalua toate opţiunile, dacă este necesar”, a declarat Guaido.

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că nu doreşte o intervenţie militară a Statelor Unite în Venezuela.

Vezi şi

Condamnat la pedeapsa capitală pentru că şi-a ucis cei cinci copii

Un american în vârstă de 37 de ani a fost condamnat joi la pedeapsa capitală …