Angela Merkel: Europa trebuie să se repoziţioneze în faţa provocărilor din partea Rusiei, Chinei şi SUA

Europa trebuie să se repoziţioneze pentru a putea răspunde provocărilor venite din partea celor trei rivali globali ai săi, China, Rusia şi SUA, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, relatează site-ul cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

Merkel a afirmat, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Süddeutsche Zeitung, că provocările pe care le înfruntă Europa variază de la ingerinţele ruse în alegerile electorale, influenţa economică a Chinei şi monopolul Statelor Unite în serviciile digitale.

„Nu există niciun dubiu că Europa are nevoie să se repoziţioneze în faţa unei lumi schimbate”, a mai declarat oficialul german.

„China, Rusia şi SUA ne forţează, din nou, să găsim o poziţie comună. Acest lucru este dificil din cauza intereselor diferite. Dar împreună rezolvăm lucruri, cum a fost, de exemplu, politica noastră comună privind conflictul din Ucraina”, a adăugat Merkel.

Vezi şi

Clemens Tonnies, patronul abatoarelor din Germania unde peste 1000 de români s-au infectat cu Covid-19, are afaceri la Iaşi

Clemens Tonnies deţine abatorul unde peste 1000 de români s-au infectat cu noul coronarvius. Una …

loading...