Tratament anti-îmbătrânire inspirat de legendele cu vampiri. Ai fi dispusă să îți injectezi „sânge tânăr”?

O companie numită Ambrosia oferă transfuzii cu „sânge tânăr” pentru adulţii care vor să încetinească procesul de îmbătrânire. Momentan, compania are sedii în şase oraşe din Statele Unite, transmite Techtimes.com, citat de Mediafax.

Plasma sanguină este partea lichidă a sângelui care conţine proteine cruciale pentru sănătatea generală a organismului. De obicei, doar persoanele care suferă de insuficienţă hepatică, arsuri severe sau infecţii grave au nevoie de transfuzii de sânge. Dar compania Ambrosia oferă asftel de transfuzii chiar dacă persoana în cauză nu suferă de aceste afecţiuni.

Jesse Karmazin a fondat compania în urmă cu trei ani. Adulţii cu vârsta minimă de 30 de ani pot primi transfuzii de sânge de la donatori cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani. Compania are sedii în Omaha, Los Angeles, Tampa, San Francisco, Phoenix şi Houston.

Bineînţeles, foarte multe persoane s-au arătat curioase cu privire la acest tip de tratament. La scurt timp după deschiderea companiei se formase o listă de aşteptare. Ambrosia are numeroşi clienţi chiar dacă serviciul oferit costă 8.000 de dolari pentru un litru de plasmă şi 12.000 de dolari pentru doi litri.

Compania a desfăşurat un studiu medical în 2017 pentru a vedea care sunt efectele unor astfel de transfuzii asupra persoanelor în vârstă.

Ambrosia afirmă că rezultatele au fost pozitive, dar compania nu le-a făcut publice încă. Până acum, nu există dovezi ştiinţifice concrete care să sugereze că transfuziile cu sânge tânăr pot preveni îmbătrânirea.

Vezi şi

Theresa May şi-a anunţat în lacrimi demisia: „Regret foarte mult că nu am reuşit să realizez Brexit”

Theresa May a anunţat, vineri dimineaţă, că va demisiona din funcţiile de lider al Partidului …