Moțiune de demitere a premierului Theresa May. BREXIT-ul ar putea fi amânat

Prim-ministrul britanic Theresa May se va confrunta miercuri cu un vot de neîncredere din partea parlamentarilor, în contextul nemulţumirilor legate de acordul pentru Brexit negociat cu oficialii Uniunii Europene, relatează BBC, citat de Mediafax.

Parlamentarii conservatori vor vota în intervalul orar 18.00-20.00 (20.00-22.00, ora României). Procedura a fost declanşată după ce 48 de parlamentari au înaintat scrisori privind neîncrederea în prim-ministru.

Theresa May, care a preluat funcţia de prim-ministru în 2016, la scurt timp după referendumul prin care s-a decis ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a fost criticată dur pentru acordul negociat cu Blocul comunitar.

Momentan nu se ştie cât de repede va fi anunţat rezultatul votului, dar May are nevoie să obţină majoritatea voturilor în favoarea ei pentru a câştiga. Dacă va reuşi să obţină încrederea parlamentarilor în votul de miercuri, nu se va mai putea înainta o moţiune împotriva ei pentru un an.

Dacă va pierde încrederea parlamentarilor, se va organiza un concurs în cadrul Partidului Conservator, la care actualul prim-ministru nu va putea participa.

Ministru britanic: Marea Britanie va amâna Brexit dacă Theresa May pierde votul de încredere

Marea Britanie va fi nevoită să amâne ieşirea din Uniunea Europeană dacă prim-ministrul Theresa May pierde votul de încredere miercuri seară, a declarat David Gauke, ministrul britanic pentru Justiţie.

„Din moment ce Theresa May a negociat acordul cu Uniunea Europeană, cred că este inevitabilă amânarea ieşirii din UE dacă va pierde votul de încredere în această seară”, a declarat Gauke.

„Nu cred că vom părăsi Uniunea Europeană în data de 29 martie”, a adăugat ministrul.

Prim-ministrul britanic Theresa May se va confrunta miercuri cu un vot de neîncredere din partea parlamentarilor, în contextul nemulţumirilor legate de acordul pentru Brexit negociat cu oficialii Uniunii Europene. Parlamentarii conservatori vor vota în intervalul orar 18.00-20.00 (20.00-22.00, ora României).

Vezi și

Partidul francez de extremă dreapta Adunarea Naţională, acuzat de legături cu Kremlinul. Cum au reacționat oamenii lui Marine Le Pen

Acuzat într-o anchetă a cotidianului Washington Post de legături persistente cu Kremlinul în vederea slăbirii …