Radu Mazăre, vedetă internaţională. A dat interviu pentru Euronews pe WhatsApp, din Madagascar

Radu Mazăre a ajuns subiect de ştiri în presa intenaţională. Euronews publică un amplu articol despre statutul de azilant pe care fostul edil al Constanţei îl are în Africa, în Madagascar, unde s-a refugiat pentru a scăpa de închisoare, după cum el singur declară, într-un interviu acordat pe WhatsApp, scrie Mediafax.

Radu Mazăre este doar unul dintre cei trei milioane de români care lucrează în străinătate, dar el nu este ca majoritatea, atrage atenţia Euronews, care evidenţiază problemele cu legea de care a fugit fostul primar al Constanţei.

De altfel chiar Mazăre recunoşte deschis acest lucru, precizând că „în România nu are nicio şansă la un proces corect”.

Jurnaliştii de la Euronews amintesc şi faptul că Radu Mazăre nu este singurul fost politician care are probleme cu legea pentru fapte de corupţie care a cerut azil polic într-o ţară care nu are un tratat de extrădare cu România, fiind daţi ca exemplu Elena Udrea – refugiată în Costa Rica şi Sebastian Ghiţă – aflat în Serbia.

„Statutul meu actual este cel al unui om care a depus cerere de azil într-o ţară africană deoarece nu am nicio şansă la un proces corect în România”, a spus Mazăre.

„În România, sistemul de justiţie este controlat de SRI”, a ţinut să sublinieze Mazăre, explicând că deşi avea Madagascarul în lista sa de preferinţe, după o vacanţa în această parte a lumii, în 2011, a ales acest loc ca refugiu pentru că nu poate fi predat autorităţilor din România, în lipsa unui acord de extrădare.

Euronews notează şi faptul că fostul primar al Constanţei şi-a câştigat notorietatea mai ales pentru gesturile sale extravagante, printre acestea fiind amintite paradele de modă din Mamaia în care a apărut costumat în sultan sau faraon, şi chiar ca ofiţer nazist.

De asemnenea, se remarcă faptul că deşi Radu Mazăre a cerut azil politic, stilul său de viaţă este departe de a fi similar cu cel al statutului.

„Ca un entuziast al sporturilor acvatice, Radu Mazăre are în propietate o parte dintr-un complex turistic compus din 16 bungalow-uri de lux”, scrie Euronews.

De altfel, Radu Mazăre a recunoscut că nu are nicio intenţie să schimbe priveliştea luxuriantă cu cea din interiorul unui tribunal din România sau, mai rău, cu cea din închisoare.

„Drepturile mele au fost încălcate constant de către statul paralel şi ocult din România, unde nu există o justiţie corectă”, a mai spus Radu Mazăre, pentru Euronews.

Vezi şi

WhatsApp, schimbare importantă de la 1 noiembrie. Cine nu va mai putea utiliza aplicația

Aplicaţia populară de mesagerie nu va mai putea fi utilizată pe smartphone-urile Android care utilizează …

loading...