foto ANGELA WEISS/AFP/Getty Images

VIDEO | Super Bowl 2018: Justin Timberlake i-a adus un omagiu lui Prince

Cântăreţul american Justin Timberlake i-a adus un omagiu lui Prince duminică, în timpul recitalului din pauza celei de-a 52-a gale Super Bowl, finala campionatului Ligii de fotbal american naţionale, care a avut loc în Minneapolis, Minnesota, informează AFP, citat de Mediafax.

Gala Super Bowl 2018 a avut loc chiar în oraşul în care Prince a murit, în aprilie 2016.

Ca în fiecare an, recitalul din pauza Super Bowl a fost un moment extrem de aşteptat. Justin Timberlake, invitat să cânte pentru a treia oară la acest eveniment, un record, a avut o prestaţie strălucitoare, încheiată în mijlocul publicului, unde a făcut un selfie cu un fan.

La jumătatea recitalului, Timberlake s-a aşezat la un pian, în timp ce o imensă banderolă era desfăşurată pe mijlocul terenului de fotbal. Pe un ecran a apărut imaginea lui Prince, în timp ce se făceau auzite notele unui hit al acestuia, „I Would Die 4 U”.

„Este pentru voi, cei din Minneapolis!”, a strigat Justin Timberlake, înainte de a se lansa într-un duet muzical virtual cu artistul care şi-a trăit mare parte din viaţă în acest oraş, înainte de a muri prematur, la vârsta de 57 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente analgezice.

Pentru restul recitalului, Justin Timberlake a propus un melanj din cele mai mari hituri ale sale, de la „Rock Your Body” la „Can’t Stop the Feeling”, „SexyBack”, „My Love” şi mai recentul „Filthy”.

Cântăreţul în vârstă de 37 de ani şi-a lansat, pe 2 februarie, cel de-al cincilea album, „Man of the Woods”.

Niciun incident nu a mai fost înregistrat la gala de duminică seară, la 14 ani de la scandalul în care a fost implicat Justin Timberlake. La gala Super Bowl din 2004, Timberlake i-a dezgolit, din greşeală, un sân cântăreţei Janet Jackson, împreună cu care cânta.

Show-ul din pauza finalei Ligii de fotbal american naţionale (NFL) marchează adeseori un record de audienţă pentru televiziunea americană, iar reclamele difuzate în timpul galei Super Bowl costă până la 4,5 milioane de dolari pentru 30 de secunde de difuzare.

Miza este una uriaşă şi pentru artiştii invitaţi, iar show-ul de la gala Super Bowl a fost asigurat în trecut de nume mari din industria muzicală, precum Michael Jackson, Sting, Paul McCartney, The Rolling Stones, Bruce Springsteen, The Who, Madonna şi Beyonce. Anul trecut, Lady Gaga a fost cea care a susţinut recitalul din pauza Super Bowl. Pentru artiştii invitaţi să susţină un show la gala Super Bowl, acest spectacol se traduce printr-o creştere spectaculoasă a vânzărilor de discuri.

Tot duminică, Pink a fost cea care a interpretat imnul american, călcând astfel pe urmele unor artişti ca Lady Gaga, Idina Menzel, Kelly Clarkson, Luke Bryant, Alicia Keys, Carrie Underwood, Billy Joel şi Beyonce, invitaţi de Liga de fotbal naţională din SUA să facă acest lucru.

Finala de duminică a fost disputată între New England Patriots şi Philadelphia Eagles, echipa din urmă câştigând meciul cu scorul de 41 la 33.

Super Bowl: Victorie istorică pentru Philadelphia Eagles, în faţa campioanei en-titre

Ediţia cu numărul 52 a Super bowl s-a încheiat cu un rezultat istoric, Philadelphia Eagles reuşind să se impună în faţa campioanei en-titre, New England Patriots. Pentru „Vulturi” a fost primul trofeu din istorie, după două finale pierdute.

Plecată cu şansa a doua în Super Bowl, Philadelphia a condus partida de la un capăt la celălalt. „Vulturii” şi-au adjudecat primele două sferturi, scor 9-3, respectiv 13-9. Campioana en-titre a redus din diferenţă în sfertul al treilea, reuşind să se impună cu 14-7, graţie lui Gostkowski şi Gronkowski. Philadelphia n-a cedat şi în ultimul sfert, pe care şi l-a adjudecat cu 12-7, astfel că a devenit în premieră campioană, la a treia finală din istorie.

După ce Wentz s-a accidentat în finalul anului trecut, Doug Pederson a fost nevoit să-l folosească pe Nick Foles pe postul de quarterback. Spre uimirea tuturor, Foles a devenit primul jucător din istorie care a reuşit un Touch Down şi o pasă decisivă în ultimul act. De asemenea, Foles a devenit al treilea quarterback care a primit un inel de campion după ce a evoluat în cel mult trei jocuri de-a lungul sezonului, după Doug Williams şi Jeff Hostetler.

Vezi și

Povestea băiatului care și-a părăsit părinții și trăieşte prin trenuri. Cum cheltuie 9.000 de euro pe an

Un băiat trăieşte prin trenuri şi cheltuieşte 9.000 de euro pe an: „Mi-am părăsit părinţii …