FOTO | Acesta a fost declarat „cel mai frumos loc de pe Pământ”

Este un tarâm a cărui frumusete taie respiraţia turiştilor care ajung aici. Nu degeaba a fost declarat „cel mai frumos loc de pe Pământ, ce merită văzut într-o vacanţă”, de către site-urile de turism din întreaga lume, relatează Mediafax.

Plaja pe care turiştii o confundă cu „un colţ de Rai” este încărcată de legende, ce îi accentuează valoarea. Se spune că cel care a stăpânit insula şi şi-a purtat paşii prin aceste locuri de poveste a fost însuşi Ulise, unul dintre protagoniştii războiului troian.

Este vorba despre plaja Navagio de pe insula grecească Zakynthos, cea mai fotografiată plajă din Grecia, devenită celebră nu numai pentru frumuseţea sa, ci şi pentru epava sa naufragiată în anul 1986. Epava a devenit emblema insulei, la fel ca broscuţele caretta caretta. Despre vasul scoţian Panagiotis, care a devenit un element central în decorul natural al insulei se spune ca este un vas al unor contrabandişti de alcool, eşuată pe mal în timpul unei furtuni violente.

Plaja nu este accesibilă decât cu vaporul, dar asta nu impiedică mii de turişti să se aventureze în acest colţ ascuns de lume.

 

Vezi și

Povestea băiatului care și-a părăsit părinții și trăieşte prin trenuri. Cum cheltuie 9.000 de euro pe an

Un băiat trăieşte prin trenuri şi cheltuieşte 9.000 de euro pe an: „Mi-am părăsit părinţii …