FOTO | 10 sportive celebre care au renunţat la haine pentru revista lui Hugh Hefner

„Tăticul Playboy”, Hugh Hefner, a murit la 91 de ani. Omul care bea 36 de sticle de Pepsi pe zi şi a scris istorie cu revista lansată în 1953, cu o fotografie nud a lui Marilyn Monroe culeasă din arhive, a atins şi lumea sportului. Marele ‘trofeu’ al revistei lui Hefner a fost Katarina Witt, cea care a renunţat la haine şi a apărut pe coperta numărului din decembrie 1998, la zece ani distanţă după ce câştigase, la Calgary, a doua medalie de aur la patinaj artistic, scrie Prosport, citat de Mediafax.

Noiembrie 1997 – Rusia o convinge pe Svetlana Khorkina

Gimnasta cu 2 titluri olimpice, 9 mondiale şi 13 europene a pozat nud pentru varianta rusească a Playboy, în 1997. Este primul nume mare din sport care a intrat în galeria vedetelor Playboy.

Decembrie 1998 – momentul Katarina Witt, patinatoare

Katarina Witt a pozat pentru Playboy la 33 de ani. Cvadruplă campioană mondială şi sextuplă regină continentală, Witt a făcut pasul spre patinajul profesionist în 1988, dar în 1994 a revenit în competiţiile amatorilor, pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Lillehammer. Witt a fost o prezenţă excentrică pe patinoar. În 1988, Federaţia Internaţională de patinaj artistic a luat decizia de a introduce o regulă cunoscută drept „regula Katarina”, care le obliga pe patinatoare să poarte fustă sau rochie care să acopere şoldurile şi fundul. Totul după ce sportiva din Germania de Est a apărut pe gheaţă într-un costum cu pene care amintea izbitor de costumele de carnaval de pe Copacabana. Regula a dispărut ulterior, în 2004.

Germania avea, de altfel, o legătură specială cu revista lui Hefner – în 1972, era prima ţară din lume care lansa o ediţie proprie în cadrul francizei Playboy.

Noiembrie 1999 – Mia St. John, boxeriţă

Mia a înregistrat 49 de victorii şi 14 înfrângeri în cariera sa în boxul profesionist. Americanca are origini mexicane şi a deţinut centurile IBA, IFBA şi WBC.

Ianuarie 2001 – Gabrielle Reece, voleibalistă

Americanca a câştigat prima ediţie a Campionatelor Mondiale de volei pe plajă. Timp de patru ani, a încerccat mai apoi să devină jucătoare profesionistă de golf – fără succes. S-a reprofilat spre o carieră în modeling şi televiziune.

Septembrie 2004 – Amy Acuff, săritoare în înălţime

Americanca a participat la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice, în echipa atletică a Statelor Unite. Cel mai bun rezultat l-a înregistrat în 2004, atunci când a încheiat finala olimpică pe locul patru, după ce a trecut de 1,99 m. Întreaga ediţie a revistei Playboy a fost dedicată „femeilor de la Jocurile Olimpice”.

 

Iulie 2007 – Amanda Beard, înotătoare

Un adevărat copil-minune al sportului mondial, medaliată cu aur la doar 14 ani, la Jocurile Olimpice de la Atlanta, în 1996, cu ştafeta de 4X100 m mixt, Amanda Beard a apărut pe coperta Playboy înainte de a participa la a patra ediţie consecutivă a competiţiei supreme. Americanca are în palmares şapte medalii olimpice, este campioană olimpică la 200 m bras la Atena 2004 şi campioană mondială pe aceeaşi distanţă în 2003.

Amanda avea o obsesie pentru felul în care arată corpul ei, fiind disperată să aibă trupul perfect. Retuşurile pe care fotografiile ei le sufereau în campaniile publicitare au dus-o până la bulimie, depresie şi o tendinţă de a se auto-mutila. Este vegetariană convinsă.

August 2008 – Ashley Harkleroad, jucătoare de tenis

Finalista ediţiei 2002 a competiţiei de tenis de la Roland Garros dedicată junioarelor, Ashley nu a urcat mai sus de poziţia 39 WTA în clasamentul mondial WTA (iunie 2003). S-a retras în 2010, la nici 25 de ani.

Septembrie 2008 – kaiacista Nicole Reinhardt

Este campioană olimpică în 2008 la Jocurile Olimpice şi de opt ori medaliată cu aur la Campionatele Mondiale. A pozat nud pentru varianta în limba germană a revistei Playboy.

Noiembrie 2010 – wrestling fără secrete, cu Arianny Celeste

Rena Mero a fost prima luptătoare care a apărut pe coperta Playboy. Apoi, MMA-ul şi wresling-ul au dezvoltat o colaborare fructuoasă cu revista americană. Celeste a fost cireaşa de pe tort.

Corina Ungureanu a pozat de două ori nud pentru Playboy România

Dublă campioană europeană cu echipa de gimnastică a României, în 1997 şi 1999, Corina Ungureanu a pozat în Playboy în 2000 – în România. Apoi, imaginile au ajuns în Japonia. În 2008, Corina a realizat un nou pictorial pentru Playboy.

Vezi şi

Surpriză! Leonardo da Vinci ar fi pictat-o pe Mona Lisa nud – FOTO

Muzeul Louvre susţine că marele pictor renascentist ar putea fi autorul unei schiţe cunoscută drept …