Acasă / Politică & Diplomaţie / Întâlnire China-Coreea de Sud. Liderii celor două ţări au discutat despre summitul Kim Jong-Un – Trump

Întâlnire China-Coreea de Sud. Liderii celor două ţări au discutat despre summitul Kim Jong-Un – Trump

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a salutat rezultatul „pozitiv” al summitului istoric SUA-Coreea de Nord, cu ocazia unei întrevederi cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, aflat într-o vizită de doua zile la Beijing, informează agenţia Reuters, citând presa de stat din China şi Coreea de Nord.

Aflat la a treia sa vizită în China în decursul acestui an, liderul nord-coreean a promis că va coopera cu oficialii chinezi pentru a asigura „pacea adevărată” în procesul „deschiderii unui nou viitor” pentru Peninsula Coreea, relatează agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA, citată de Mediafax.

La rândul său, Xi Jinping a afirmat că Beijingul doreşte să continue să joace un rol pozitiv în ceea ce priveşte procesul de pace în Peninsula Coreea şi l-a asigurat pe liderul de la Phenian de prietenia poporului chinez pentru poporul nord-coreean, informează presa de stat chineză.

„Prietenia poporului chinez pentru poporul nord-coreean nu se va schimba, iar sprijinul Chinei pentru Coreea de Nord socialistă nu se va schimba”, a afirmat Xi.

KCNA a relatat că liderul de la Bejing a mai declarat că relaţiile sino-nord-coreene au ajuns la un nou nivel după prima vizită a lui Kim Jong-Un în China, în luna martie.

Cei doi lideri au discutat şi despre căile de rezolvare a chestiunii denuclearizării, a mai precizat KCNA.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avut o întrevedere cu liderul Coreei de Nord în Singapore, pe data de 12 iunie. Trump vrea iniţierea negocierilor formale cu Phenianul pentru denuclearizarea Coreei de Nord.

Vezi şi

Zeci de răniţi, după ce o „bombă” de lavă fierbinte a lovit o ambarcaţiune în Hawaii – VIDEO

O bucată de lavă fierbinte porovenind de la vulcanul Kilauea a lovit o ambarcaţiune în …