Acasă / Politică & Diplomaţie / SUA, pregătite să ridice sancţiunile impuse Coreei de Nord. Condiţia: să renunţe la programul nuclear
Mike Pompeo, director CIA

SUA, pregătite să ridice sancţiunile impuse Coreei de Nord. Condiţia: să renunţe la programul nuclear

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că Washingtonul este de acord să ridice sancţiunile impuse Coreei de Nord, în schimbul renunţării complete la programul nuclear al Phenianului, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

În timpul declaraţiilor lui Pompeo, Pentagonul a anuţat că cei trei prizonieri americani eliberaţi din Coreea de Nord au plecat din Centrul Medical Walter Reed şi s-au reîntâlnit cu familiile lor.

Preşedintele americand Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au planificat să se întâlnească pe 12 iunie în Singapore.

Pompeo a declarat că SUA sunt dispuse să renunţe la sancţiuni, ceea ce ar permite americanilor să investească în energie, agricultură şi infrastructură.

„Putem crea condiţii pentru o adevărată prosperitate economică pentru nord-coreeni, care va rivaliza chiar cu Sudul”, a declarat Pompeo.

Presa naţională nord-coreeană a relatat a relatat în weekend că Phenianul vrea să demonteze programul nuclear până la sfârşitul lui mai.

Vezi şi

Bărbat care intenționa să atace o secţie de poliţie în Spania, împușcat mortal de forțele de ordine

Forţele de ordine au împuşcat mortal un algerian înarmat cu un cuţit, ce striga „Allahu …