Acasă / Securitate & Intelligence / Israelul susţine că a lovit aproape toată infrastructura iraniană din Siria, în atacul lansat în urmă cu câteva ore

Israelul susţine că a lovit aproape toată infrastructura iraniană din Siria, în atacul lansat în urmă cu câteva ore

Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apărării, a declarat, joi, că Israelul a lovit aproape toată infrastructura Iranului din Siria în cadrul atacului lansat în urmă cu câteva ore, avertizând Teheranul că va suporta consecinţele pentru acţiunile împotriva Israelului, relatează site-ul YnetNews, citat de Mediafax.

”Iranul este într-o căutare permanentă de a crea noi fronturi şi de a duce lupte prin proxi. Am lovit aproape întreagă infrastructura iraniană din Siria”, a declarat Liberman, adăugând că Teheranul trebuie să înţeleagă că vor exista consecinţe pentru acţiunile sale.

”Acţiunile lor nu se îndreaptă numai împotriva Israelului. Îi vedem pe iranieni că efectuează operaţiuni în Yemen, în Irak, în Liban, precum şi în Africa. Iranul este singura ţară care reprezintă extremismul nu numai ideologic, ci şi prin acţiuni. Ei sunt dispuşi să-şi sacrifice poporul pentru viitorul acestei ideologii radicale”, a adăugat oficialul israelian.

În replică la un atac atribuit forţelor iraniene din Siria, armata israeliană a atacat joi dimineaţă numeroase obiective militare din Siria, inclusiv sisteme antiaeriene, radare şi un depozit de muniţie. Armata israeliană a ridicat marţi nivelul de alertă în regiunea Golan, mobilizând sisteme antiaeriene şi pregătind adăposturile antibombardament. Într-un mesaj adresat autorităţilor locale, armata israeliană a explicat că decizia a fost luată din cauza „activităţilor militare anormale ale forţelor iraniene din Siria”.

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a anunţat, joi, că sistemele antiaeriene din Siria au doborât peste jumătate dintre rachetele lansate de Israel. Potrivit Moscovei, Israelul a lansat peste 70 de rachete sol-aer asupra infrastructurii iraniene din Siria.

Vezi şi

Hugh Grant se căsătoreşte pentru prima dată la 57 de ani – FOTO

Actorul britanic Hugh Grant, care, recent, a devenit tată pentru a cincea oară, se va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *