Acasă / Sănătate / Cel mai simplu mod de a slăbi? Dieta cu două pe zi

Cel mai simplu mod de a slăbi? Dieta cu două pe zi

Dieta rapidă. Orice plan de dietă o să-ţi recomande trei mese principale şi două gustări, dar se pare că există şi alternativa de a ţine o dietă cu doua mese pe zi.

Studiile făcute pe grupuri au dovedit că dieta cu două mese pe zi poate să fie o excelentă soluţie pentru mulţi, în condiţiile în care două mese pe zi se pliază pe ritmul în care trăim.

Dieta cu două mese pe zi înseamnă doua mese copioase. Adică o masă foarte bogată dimineaţa şi o a doua masă, dupa ora 15.00, la fel de consistentă. Pentru unele persoane, acest ritm alimentar a ţinut foarte bine sub control glicemia, comparativ cu o dieta cu 5-6 mese pe zi (dintre care trei principale).

Potrivit acestui studiu, dieta cu doua mese pe zi s-a dovedit benefica inclusiv pentru cei care au vrut sa scada in greutate, dar si pentru cei care sufera de diabet de tip 2.

Dieta rapidă: Concret, dieta cu doua mese pe zi inseamna o masa de dimineata foarte bogata. Se consuma cereale integrale, fructe sau legume, precum si carne slaba de pui, curcan sau peste. La aceasta se adauga o sursa sanatoasa de grasimi, ceea ce inseamna peste gras sau avocado, ori nuci sau alte seminte. Pranzul este si el foarte bogat si trebuie consumat la cel mult 8 ore de la masa de dimineata. Acesta trebuie sa contina supa de zarzavat, carne sau alte surse de proteine, legume si alimente care sa completeze necesarul de fibre. Intre cele doua mese se pot manca doar fructe si este recomandat un aport bun de lichide fara calorii (apa sau ceai).

Dupa masa de pranz se permite doar consumul de fructe sau legume crude, apa si ocazional seminte crude in cantitate mica.

Vezi şi

Dieta suedeză. Scapi de cinci kilograme în doar șapte zile

Dieta suedeză: Este recomandată de nutritioniști şi vă poate ajuta să daţi jos aproximativ cinci …