Acasă / Focus / Procurorii germani solicită extrădarea lui Carles Puigdemont în Spania
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont | foto REUTERS/Eric Vidal

Procurorii germani solicită extrădarea lui Carles Puigdemont în Spania

Procurorii germani, au anunţat, marţi, că au cerut extrădarea în Spania a fostului lider catalan Carles Puigdemont, însă decizia instanţei va fi luată peste câteva zile, informează site-ul cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

Procurorii au cerut instanţei din Schleswig, cea care judecă dosarul privind extrădarea lui Puigdemont, să aprobe cererea de extrădare a fostului lider catalan, în contextul în care Spania a emis un mandat european de arestare pe numele acestuia.

La data de 25 martie, fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost reţinut de autorităţile din Germania, după ce Spania a emis, cu o zi mai devreme, un mandat internaţional de arestare pe numele acestuia. De atunci, Puigdemont se află în detenţie în oraşul Neumünster din landul Schleswig-Holstein, situat în nordul Germaniei.

Puigdemont este acuzat de răzvrătire şi rebeliune de către justiţia spaniolă. La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum. Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei – prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie – şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a a fost ilegală.

Loading...

Vezi şi

Kremlinul susține că Donald Trump l-a invitat pe Vladimir Putin să viziteze SUA

În cursul unei convorbiri telefonice, preşedintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus, …