Acasă / Focus / Preot obligat să meargă la psiholog după ce a pierdut la jocuri de noroc peste 500.000 de euro

Preot obligat să meargă la psiholog după ce a pierdut la jocuri de noroc peste 500.000 de euro

Un preot italian care a pierdut la jocuri de noroc peste 500.000 de euro din banii parohiei sale s-a angajat să meargă la psiholog pentru a scăpa de această dependenţă, relatează DPA, citând media locală şi Biserica catolică italiană.

Părintele Flavio Gobbo, de 48 de ani, a negociat cu procurorii un acord amiabil pentru o sentinţă de doi ani de închisoare cu suspendare, relatează Corriere della Sera, potrivit Agerpres.

În cadrul acordului, el a promis să returneze banii gradual şi a semnat un angajament că va merge la un psiholog pentru a se trata de dependenţa de jocuri de noroc, demers susţinut de superiorii săi ierarhici.

„În această călătorie lungă şi obositoare, părintele Flavio a găsit sprijin în principal în rugăciuni, dar şi în voinţa de a reveni curând în serviciul activ”, a anunţat Dioceza din Treviso într-un comunicat.

Părintele Gobbo a renunţat la parohia sa din Spinea, din apropiere de Veneţia, în octombrie 2016. La momentul respectiv, biserica locală a anunţat că preotul suferă de epuizare.

Vezi şi

Israel, prima ţară din lume care a folosit avioane F-35 într-un atac aerian

Generalul Amikam Norkin, comandantul aviaţiei militare israeliene, a declarat marţi că Israelul este prima ţară …