Acasă / Focus / Fost director al FBI: Donald Trump este „nepotrivit din punct de vedere moral” să fie preşedinte

Fost director al FBI: Donald Trump este „nepotrivit din punct de vedere moral” să fie preşedinte

Preşedintele american Donald Trump este „nepotrivit moralmente” ca lider al Statelor Unite şi creează „daune imense” normelor instituţionale şi culturale, a declarat James Comey, fostul director al FBI demis de Trump în 2017.

„O persoană (…) care vorbeşte despre şi tratează femeile ca pe nişte bucăţi de carne, care minte constant despre chestiuni mari şi mici şi insistă că poporul american crede, acea persoană nu este potrivită să fie preşedinte al Statelor Unite, din considerente morale”, a declarat Comey într-un interviu difuzat duminică noapte de postul ABC News, relatează Mediafax.

„Este nepotrivit moralmente să fie preşedinte”, a adăugat fostul director FBI.

James Comey urmează să lanseze marţi o carte intitulată „A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership”, în care fostul şef al FBI îl critică dur pe preşedintele american.

Donald Trump a reacţionat dur pe Twitter la acuzele fostului director FBI, afirmând că a „avut marea onoare de a-l concedia pe James Comey!”.

Preşedintele SUA, l-a demis pe James Comey, directorul FBI, deoarece ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea intervine în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală.

James Comey a fost lăudat de Donald Trump la sfârşitul lunii octombrie 2016, atunci când FBI a dispus o nouă investigaţie în cazul emailurilor utilizate de Hillary Clinton în calitatea de secretar de Stat. Hillary Clinton susţine că a pierdut scrutinul prezidenţial din cauza anchetei FBI.

Potrivit unor surse citate de cotidianul The Washington Post, James Comey ar fi fost demis în contextul în care el coordona o investigaţie care vizează apropiaţi ai lui Donald Trump suspectaţi că au avut contacte cu oficiali din Rusia.

Loading...

Vezi şi

VIDEO | Cei mai influenţi oameni în 2018: de la Donalt Trump la Elon Musk și Prințul Harry

Actriţa Millie Bobby Brown, în vârstă de 14 ani, prinţul Harry, liderul nord-coreean Kim Jong-un, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *