Acasă / Securitate & Intelligence / CEO-ul interimar al Cambridge Analytica a demisionat

CEO-ul interimar al Cambridge Analytica a demisionat

Alexander Tayler, CEO-ul interimar al Cambridge Analytica, firma de date aflată în centrul controverselor legate de preluarea unui număr impresionant de date de pe Facebook, a demisionat. Consiliul de administraţie al firmei de date a anunţat că directorul executiv renunţă la funcţie la doar câteva săptămâni după ce a preluat-o.

Tayler va rămâne însă conectat la activitatea companiei şi îşi va relua fosta funcţie de şef de date „pentru a se concentra asupra diverselor investigaţii tehnice şi anchete”.

Tayler a preluat conducerea companiei, după ce CEO-ul permanent al companiei, Alexander Nix, a apărut într-o filmare difuzată de presa britanică în care discuta despre folosirea mitelor şi a prostituatelor pentru a influenţa campaniile electorale, scrie Mediafax.

Nix a fost suspendat pe 20 martie după ce videoclipurile au fost făcute publice.

Cambridge Analytica a fost supusă unei anchete majore după dezvăluirile privind preluarea datelor a 87 de milioane de utilizatori Facebook fără consimţământul lor.

Compania, care a lucrat pentru campania Trump în cursul alegerilor prezidenţiale din 2016, a negat greşelile în acest caz.

Un fost angajat al Cambridge Analytica intenţionează să coopereze cu investigaţia specială a avocatului Robert Mueller privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a participat marţi şi miercuri la audierile Congresului de la Capitol Hill pentru a explica rolul companiei sale în încălcarea datelor.

Loading...

Vezi şi

Preot obligat să meargă la psiholog după ce a pierdut la jocuri de noroc peste 500.000 de euro

Un preot italian care a pierdut la jocuri de noroc peste 500.000 de euro din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *