Acasă / Focus / Autoarea atacului de la YouTube, furioasă pe politicilor şi practicile companiei

Autoarea atacului de la YouTube, furioasă pe politicilor şi practicile companiei

Autoarea atacului armat comis marţi seară la sediul companiei online YouTube era de origine iraniană şi a deschis focul pe fondul nemulţumirilor faţă de politicile platformei video, anunţă anchetatorii, potrivit Mediafax.

„Se pare că suspecta era furioasă din cauza politicilor şi practicilor YouTube. Acesta pare a fi motivul atacului”, a anunţat miercuri seară Ed Barberini, şeful Poliţiei din San Bruno, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Într-o serie de postări în limbile persană şi engleză, Nasim Najafi Aghdam, care avea 39 de ani, a criticat platforma YouTube, deţinută de compania Google, membră a trustului Alphabet Inc. Femeia de origine iraniană a deschis focul marţi după-amiază (în cursul nopţii de marţi spre miercuri, ora României) la sediul YouTube, în orăşelul San Bruno, situat în statul California. A rănit trei persoane, după care s-a sinucis, au stabilit anchetatorii.

Barberini a explicat că nu există indicii că Nasim Aghdam cunoştea victimele în momentul lansării atacului. Surse citate de presa americană afirmaseră că la originea atacului ar fi fost o dispută de tip conjugal, dar ipoteza nu s-a confirmat.

Nasim Najafi Aghdam acuza platforma video online YouTube că filtra conţinutul postat de ea. Ea difuza videoclipuri pentru promovarea drepturilor animalelor şi a alimentaţiei vegane.

Loading...

Vezi şi

Kremlinul susține că Donald Trump l-a invitat pe Vladimir Putin să viziteze SUA

În cursul unei convorbiri telefonice, preşedintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus, …