Acasă / Securitate & Intelligence / Ameninţări de la Kremlin: Vor exista „repercusiuni grave” dacă SUA atacă Siria
Douma, Siria / foto aljazeera.com

Ameninţări de la Kremlin: Vor exista „repercusiuni grave” dacă SUA atacă Siria

Vasili Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU, a declarat că Moscova a avertizat Washingtonul că vor exista „repercusiuni grave” dacă SUA întreprinde vreun atac împotriva forţelor regimului de la Damasc în urma presupusului atac cu arme chimice din Siria, relatează agenţia de ştiri Reuters, citată de Mediafax.

„Nu a fost niciun atac cu arme chimice”, a declarat oficialul rus în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU.

„Prin intermediul canalelor relevante, am transmis deja SUA că (folosirea) forţei armate pe baza unui pretext fals împotriva Siriei – unde, la cererea guvernului legitim al unei ţări, trupele ruseşti au fost dislocate – ar putea conduce la repercusiuni grave”, a adăugat Nebenzia.

Anterior, Nikki Haley, ambasadoarea Statelor Unite la ONU, a declarat că Washingtonul „va răspunde” la presupusul atac cu arme chimice din Siria, indiferent dacă Consiliul de Securitate al ONU va acţiona ori nu.

Potrivit mai multor organizaţii umanitare şi unor medici locali, cel puţin 70 de persoane din oraşul sirian Douma au murit prin asfixiere şi alte câteva sute prezintă simptome precum convulsii şi salivă abundentă (spume la gură), specifice expunerii la substanţe neurotoxice sau clor, după un bombardament aerian care a avut loc sâmbătă.

Oraşul sirian Douma este ultimul bastion a grupării insurgente Jaish al-Islam din regiunea Ghuta de Est, iar forţele regimului sirian au efectuat mai multe bombardamente în zonă în ultimele câteva zile.

Loading...

Vezi şi

Preot obligat să meargă la psiholog după ce a pierdut la jocuri de noroc peste 500.000 de euro

Un preot italian care a pierdut la jocuri de noroc peste 500.000 de euro din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *