Acasă / Politică & Diplomaţie / Kim Jong-Un, în China | Coreea de Sud şi SUA nu pot confirma prima deplasare în străinătate a liderului nord-coreean

Kim Jong-Un, în China | Coreea de Sud şi SUA nu pot confirma prima deplasare în străinătate a liderului nord-coreean

Guvernul Coreei de Sud şi preşedinţia Statelor Unite au anunţat, marţi, că nu pot confirma informaţiile privind o vizită a liderului nord-coreean Kim Jong-Un în China, relatează site-ul agenţiei Yonhap, citat de Mediafax.

Surse citate de presa sud-coreeană şi de cea japoneză au anunţat luni că liderul de la Phenian a fost transportat cu un tren special, prin provincia chineză Dandong.

„Guvernul nostru încearcă să înţeleagă temeinic situaţia, inclusiv dacă informaţiile sunt adevărate. Vizita preşedintelui Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, în China nu a fost verificată. Partea chineză nu a furnizat detalii în privinţa acestui lucru. Nu există suficiente dovezi circumstanţiale care să indice vizita lui Kim Jong-Un în China … deşi nu poate fi exclusă această posibilitate”, a precizat un oficial al Ministerului sud-coreean de Externe.

Raj Shah, un purtător de cuvânt al Casei Albe, a precizat că Washingtonul nu poate confirma că informaţiile prezentate în presă sunt adevărate şi că Administraţia Donald Trump se concentrează pe pregătirea summitului cu liderul nord-coreean din lunile următoare.

Presa de stat nord-coreeană nu a oferit nicio informaţie despre o eventuală vizită a lui Kim Jong-Un în China. În trecut, vizitele liderului de la Phenian au fost dezvăluite abia după încheierea acestora, din motive de securitate.

Ministerul chinez de Externe a precizat că nu are informaţiile necesare pentru a confirma vizita lui Kim Jong-Un sau a altui înalt oficial nord-coreean.

Dacă informaţiile se vor confirma, ar fi prima deplasare în străinătate a lui Kim Jong-Un de la începerea mandatului, în 2011.

Legăturile dintre Coreea de Nord şi China – cel mai important aliat şi susţinător economic – s-au deteriorat în mod semnificativ sub conducerea lui Kim Jong-Un, pe fondul dezvoltării programelor privind armele nucleare şi rachetele balistice.

Loading...

Vezi şi

VIDEO | Cei mai influenţi oameni în 2018: de la Donalt Trump la Elon Musk și Prințul Harry

Actriţa Millie Bobby Brown, în vârstă de 14 ani, prinţul Harry, liderul nord-coreean Kim Jong-un, …