Acasă / Politică & Diplomaţie / Fidesz conduce în preferinţele alegătorilor din Ungaria, cu mai puţin de două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare
Viktor Orban / foto Xinhua/Szilard Voros

Fidesz conduce în preferinţele alegătorilor din Ungaria, cu mai puţin de două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare

Fidesz, patidul condus de premierul ungar Viktor Orban, se află pe primul loc în preferinţele alegătorilor din Ungaria şi ar urma să obţină peste 50% în cadrul scrutinului parlamentar ce va avea loc la data de 8 aprilie, arată datele unui sondaj publicat de Institutul Nezopont, relatează MTI, citat de Mediafax.

Potrivit sondajului de opinie publicat miercuri, coaliţia condusă de Fidesz, din care mai face parte Partidul Popular Creştin-Democrat (KDNP), este creditată de 52% dintre alegătorii din Ungaria.

Pe locul doi se clasează partidul extremist Jobbik, care este preferat de 15% dintre unguri, însă încrederea în formaţiunea extremistă se află pe un trend descendent, arată datele sondajului.

Socialiştii ar urma să primească votul a 11% dintre alegători, în timp ce Coaliţia Democrată (DK) se bucură de sprijinul a 8% din electorat. Şi formaţiunea LMP este creditată de 8% dintre cei chestionaţi.

Sondajul a fost realizat în perioada 3-19 martie, pe un eşantion de o mie de persoane.

Ungaria va organiza alegerile parlamentare la data de 8 aprilie 2018.

Loading...

Vezi şi

ANALIZĂ | Orbán IV. O explicație dezamăgitor de simplă

Puncte cheie: Sunt, probabil, autori care caută și oferă explicații mai spectaculoase, mai sofisticate, mai …