Acasă / Focus / Cazul spionului rus otrăvit | Anglia amenință cu boicotarea Campionatului Mondial de Fotbal. Cum răspunde Rusia

Cazul spionului rus otrăvit | Anglia amenință cu boicotarea Campionatului Mondial de Fotbal. Cum răspunde Rusia

Ministerul de Externe de la Moscova a comunicat că ameninţările Marii Britanii privind boicotarea Campionatului Mondiale de Fotbal din Rusia în legătură cu atacul neurotoxic ce l-a vizat pe un fost agent dublu rus ar afecta relaţiile bilaterale şi sportul mondial.

„Vrem să subliniem din nou: astfel de declaraţii provocatoare, care sporesc isteria anti-rusă, doar complică relaţiile dintre ţările noastre şi afectează pentru sportul mondial”, se arată într-un comunicat al MAE de la Moscova, informează Reuters online, citând agenţia de ştiri Interfax, potrivit Mediafax.

Atacul neurotoxic care l-a vizat pe Serghei Skripal, un fost agent secret dublu rus, a fost comis cu o substanţă de uz militar, „cel mai probabil” de către Rusia, afirmă premierul Marii Britanii, Theresa May, care a dispus convocarea ambasadorului rus şi a ameninţat cu o ripostă puternică. Moscova a respins categoric acuzaţiile.

Fostul agent al Serviciului rus de informaţii militare (GRU) şi fiica acestuia sunt în stare critică în urma atacului cu o substanţă neurotoxică. Un poliţist care a intervenit este, de asemenea, în stare gravă. În total, 21 de persoane au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat vapori ai substanţei folosite în atac.

Unii oficiali britanici au sugerat boicotarea Campionatului Mondial de Fotbal, găzduit de Rusia, ca replică la presupusa implicare a Moscovei în cazul Skripal.

Vezi şi

Juncker clarifică situația: Acordul pentru Brexit nu va fi renegociat

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis Marii Britanii că trebuie să exprime clar ceea …