Acasă / Politică & Diplomaţie / Berlusconi îl sprijină pe liderul de extremă-dreapta Matteo Salvini (Liga Nordului) pentru funcţia de premier
Silvio Berlusconi şi Matteo Salvini / foto AP

Berlusconi îl sprijină pe liderul de extremă-dreapta Matteo Salvini (Liga Nordului) pentru funcţia de premier

Silvio Berlusconi a anunţat, miercuri, că îl susţine pe Matteo Salvini, preşedintelui partidului de extremă-dreapta Liga Nordului, în încercarea acestuia de a forma un guvern, informează site-ul agenţiei de presă Reuters, preluată de Mediafax.

În timpul campaniei electorale din Italia, cele patru partide din coaliţia de centru-dreapta au convenit ca liderul formaţiunii care obţine cele mai multe voturi să fie şi nominalizarea alianţei pentru funcţia de premier.

Liga Nordului, condusă de Matteo Salvini, a obţinut 17% din voturi, cu trei procente în plus faţă de formaţiunea Forza Italia, condusă de Berlusconi.

”Cu respectarea deplină a acordurilor noastre, vom sprijini încercările lui Salvini de a forma un guvern. Eu sunt aici să-l sprijin, să garantez soliditatea coaliţiei şi să respect angajamentele noastre faţă de alegători”, a declarat Berlusconi pentru cotidianul Corriere della Sera.

Potrivit rezultatelor parţiale, partidul populist antisistem Mişcarea Cinci Stele (M5S) a obţinut 32,7% în urma scrutinului parlamentar desfăşurat duminică în Italia. Pe locul doi se situează Partidul Democrat (PD, centru-stânga), cu 18,7%. Formaţiunea de extremă-dreapta Liga Nordului, condusă de Matteo Salvini, a obţinut 17,4%, iar Forza Italia (FI, centru-dreapta), partidul lui Silvio Berlusconi, 14%. Partidul naţionalist-conservator Fraţii Italiei (FdI), condus de Giorgia Meloni, a primit 4,3% din voturi, partidul Liber şi Egali (LeU) 3,4%, formaţiunea +Europa 2,5%, Noi cu Italia 1,3%, iar Mişcarea Civică Populară 1%.

Vezi şi

Pălăria purtată de Harrison Ford în filmul Indiana Jones, vândută la licitaţie cu o sumă colosală

Aproape 400.000 de lire s-a plătit pentru pălăria purtată de Indiana Jones (Harrison Ford) care …