Acasă / Politică & Diplomaţie / Berlusconi îl sprijină pe liderul de extremă-dreapta Matteo Salvini (Liga Nordului) pentru funcţia de premier
Silvio Berlusconi şi Matteo Salvini / foto AP

Berlusconi îl sprijină pe liderul de extremă-dreapta Matteo Salvini (Liga Nordului) pentru funcţia de premier

Silvio Berlusconi a anunţat, miercuri, că îl susţine pe Matteo Salvini, preşedintelui partidului de extremă-dreapta Liga Nordului, în încercarea acestuia de a forma un guvern, informează site-ul agenţiei de presă Reuters, preluată de Mediafax.

În timpul campaniei electorale din Italia, cele patru partide din coaliţia de centru-dreapta au convenit ca liderul formaţiunii care obţine cele mai multe voturi să fie şi nominalizarea alianţei pentru funcţia de premier.

Liga Nordului, condusă de Matteo Salvini, a obţinut 17% din voturi, cu trei procente în plus faţă de formaţiunea Forza Italia, condusă de Berlusconi.

”Cu respectarea deplină a acordurilor noastre, vom sprijini încercările lui Salvini de a forma un guvern. Eu sunt aici să-l sprijin, să garantez soliditatea coaliţiei şi să respect angajamentele noastre faţă de alegători”, a declarat Berlusconi pentru cotidianul Corriere della Sera.

Potrivit rezultatelor parţiale, partidul populist antisistem Mişcarea Cinci Stele (M5S) a obţinut 32,7% în urma scrutinului parlamentar desfăşurat duminică în Italia. Pe locul doi se situează Partidul Democrat (PD, centru-stânga), cu 18,7%. Formaţiunea de extremă-dreapta Liga Nordului, condusă de Matteo Salvini, a obţinut 17,4%, iar Forza Italia (FI, centru-dreapta), partidul lui Silvio Berlusconi, 14%. Partidul naţionalist-conservator Fraţii Italiei (FdI), condus de Giorgia Meloni, a primit 4,3% din voturi, partidul Liber şi Egali (LeU) 3,4%, formaţiunea +Europa 2,5%, Noi cu Italia 1,3%, iar Mişcarea Civică Populară 1%.

Vezi şi

200 de soldaţi suspectaţi de legături cu clericul Gulen, reţinuţi de autorități în Turcia

Autorităţile din Turcia au anunţat vineri că au reţinut 219 soldaţi, suspectaţi de legături cu …