Acasă / Politică & Diplomaţie / ALEGERI ÎN ITALIA | Rezultatele obţinute de populiştii anti-UE arată că ţara „se simte abandonată de Europa”
foto REUTERS/Alessandro Bianchi

ALEGERI ÎN ITALIA | Rezultatele obţinute de populiştii anti-UE arată că ţara „se simte abandonată de Europa”

Rezultatele bune înregistrate de partidele populiste din Italia în cadrul scrutinului parlamentar de duminică arată faptul că ţara „se simte abandonată de Europa”, a declarat luni ministrul francez pentru Afaceri Europene, Nathalie Loiseau, relatează site-ul publicaţiei The Local, citat de Mediafax.

„Italia este o ţară care s-a confruntat cu cel mai mare aflux de imigranţi din istoria sa şi se simte singură, abandonată de Uniunea Europeană. Este izbitor modul în care această ţară, membru fondator al Uniunii Europene, este acaparată de această dezamăgire faţă de Europa. Această situaţie arată că, în Europa, partidele tradiţionale au obosit”, a spus Loiseau, într-un interviu pentru postul de radio France Info.

Ministrul francez pentru Afaceri Europene a adăugat că situaţia din Italia nu poate fi catalogată drept dezastruoasă şi că „veştile bune” vin din Germania, unde s-a format o coaliţie între Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) şi Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta).

În cadrul alegerilor parlamentare din Italia, formaţiunea populistă şi eurosceptică Mişcarea Cinci Stele (M5S) a primit cele mai multe voturi, 32%. Formaţiunea de extremă dreaptă Liga Nordului a obţinut 17,7% dintre voturi.

Vezi şi

200 de soldaţi suspectaţi de legături cu clericul Gulen, reţinuţi de autorități în Turcia

Autorităţile din Turcia au anunţat vineri că au reţinut 219 soldaţi, suspectaţi de legături cu …