A murit un actor celebru pentru rolul său din M.A.S.H.

David Ogden Stiers, celebru pentru rolul maiorului Charles Emerson Winchester III în serialul M.A.S.H., a murit, sâmbătă, în locuinţa sa din Newport, Oregon. Actorul avea 75 de ani şi suferea de cu cancer la vezica urinară, informează Hollywood Reporter, citat de Mediafax.

„Dragul meu prieten şi client timp de 30 de ani a dispărut. David avea înţelepciune şi talent în atâtea domenii diferite. Mi-aş fi dorit ca oamenii să ştie ce inima frumoasă avea. Prietenii şi familia lui ştiau”, a transmis Mitchell Stubbs, reprezentantul Mitchell K. Stubbs & Associates.

David Stiers a fost şi vocea mai multor personaje Disney din filmele animate „Frumoasa şi Bestia”, „Pocahontas”, „Cocoşatul de la Notre-Dame” sau „Atlantis: Imperiul dispărut”.

Acţiunea serialului „M*A*S*H*” (1972-1983), adaptată după un film artistic cu acelaşi nume, bazat pe un roman de Richard Hooker, urmăreşte viaţa şi acţiunea unei echipe de doctori trimise în Uijeongbu, Coreea de Sud în timpul Războiului Coreean. Titlul reprezintă abrevierea de la Mobile Army Surgical Hospital (spitalul militar mobil de chirurgie). Serial de comedie la bază, producţia a avut şi accente dramatice prin cazurile prezentate şi episoadele din viaţa doctorilor în timpul războiului.

Este unul dintre serialele cu cel mai mare succes din istoria televiziunii americane, episodul de final („Goodbye, Farewell and Amen”), din 28 februarie 1983, fiind cel mai urmărit program din istoria televiziunii la acea vreme. Potrivit New York Times, cele două ore şi jumătate au strâns atunci 125 de milioane de americani în faţa televizoarelor.

Vezi şi

Pentagon: Rusia este „complice” la atrocităţile comise în Siria de regimul Assad

Rusia este „complice” la atrocităţile comise de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad deoarece în mod …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *