Acasă / Focus / Sportivii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila împreună cu acelaşi steag, la Jocurile Olimpice
foto AP Photo/Lee Jin-man

Sportivii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila împreună cu acelaşi steag, la Jocurile Olimpice

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, Cheong Wa Dae, a salutat, luni, decizia Coreei de Nord de a trimite o delegaţie condusă de preşedintele prezidiului Adunării Supreme la Jocurile Olimpice de la PyeonChang, informează site-ul agenţiei Yonhap, citat de Mediafax.

„Considerăm că această decizie arată determinarea Coreei de Nord de a îmbunătăţi relaţia intercoreeană şi de a ajuta Jocurile Olimpice să aibă succes”, a declarat purtătorul de cuvânt Cheong Wa Dae, în cadrul unei conferinţe de presă.

Declaraţia a fost făcută la o zi după ce Phenianul a anunţat Seulul că preşedintele prezidiului Adunării Supreme, Kim Yong-Nam, va conduce o delegaţie formată din 22 de membri, care va fi prezentă la Jocurile Olimpice care se vor desfăşura între 9 şi 25 februarie.

Sportivii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila împreună la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, cu acelaşi steag, la ceremonia de deschidere, o premieră în ultimii 12 ani.

Participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice este percepută drept o strategie diplomatică a Phenianului.

Pe 25 ianuarie, Phenianul a transmis un mesaj rar adresat „tuturor coreenilor, de acasă şi din străinătate” în care face apel la un „pas înainte” pentru unificare, fără ajutorul altor ţări.

Vezi şi

Israel, prima ţară din lume care a folosit avioane F-35 într-un atac aerian

Generalul Amikam Norkin, comandantul aviaţiei militare israeliene, a declarat marţi că Israelul este prima ţară …