Acasă / Focus / Sportivii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila împreună cu acelaşi steag, la Jocurile Olimpice
foto AP Photo/Lee Jin-man

Sportivii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila împreună cu acelaşi steag, la Jocurile Olimpice

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, Cheong Wa Dae, a salutat, luni, decizia Coreei de Nord de a trimite o delegaţie condusă de preşedintele prezidiului Adunării Supreme la Jocurile Olimpice de la PyeonChang, informează site-ul agenţiei Yonhap, citat de Mediafax.

„Considerăm că această decizie arată determinarea Coreei de Nord de a îmbunătăţi relaţia intercoreeană şi de a ajuta Jocurile Olimpice să aibă succes”, a declarat purtătorul de cuvânt Cheong Wa Dae, în cadrul unei conferinţe de presă.

Declaraţia a fost făcută la o zi după ce Phenianul a anunţat Seulul că preşedintele prezidiului Adunării Supreme, Kim Yong-Nam, va conduce o delegaţie formată din 22 de membri, care va fi prezentă la Jocurile Olimpice care se vor desfăşura între 9 şi 25 februarie.

Sportivii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila împreună la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, cu acelaşi steag, la ceremonia de deschidere, o premieră în ultimii 12 ani.

Participarea Coreei de Nord la Jocurile Olimpice este percepută drept o strategie diplomatică a Phenianului.

Pe 25 ianuarie, Phenianul a transmis un mesaj rar adresat „tuturor coreenilor, de acasă şi din străinătate” în care face apel la un „pas înainte” pentru unificare, fără ajutorul altor ţări.

Vezi şi

Nu v-ați planificat încă vacanța? Iată câteva idei cu zbor din Cluj

Dacă încă nu ati avut încă timp de vacanță sau nu v-ați  hotărât unde să …