foto Nikolay Filyakov/Sputnik

Secretarul general al CDU Germania şi-a anunţat demisia

Peter Tauber, secretarul general al partidului german Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi-a anunţat, duminică, demisia din funcţie, invocând probleme de sănătate, potrivit unor surse citate de agenţia DPA, relatează Mediafax.

Tauber, în vârstă de 43 de ani, a fost un aliat-cheie pentru cancelarul Angela Merkel, dar a căzut recent în dizgraţia unor membri marcanţi ai partidului din cauza viziunilor sale despre imigranţi şi căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Secretarul general a fost printre cei învinovăţiţi pentru rezultatele slabe ale CDU în cadrul alegerilor generale din luna septembrie a anului trecut. Recent, Angela Merkel a subliniat necesitatea promovării unor nume noi în cadrul partidului, în vederea unui nou mandat la guvernare.

Peter Tauber a luat o pauză lungă din viaţa politică după alegerile parlamentare, pe fondul unei probleme de sănătate care a necesitat spitalizare şi recuperare. Tauber nu a fost implicat activ nici în negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare cu Partidul Social Democrat (SPD).

Tauber este aşteptat să facă anunţul oficial al demisiei în cursul zilei de luni. El a ocupat această poziţie din decembrie 2013 şi avea mandat până la finalul acestui an.

Surse din cadrul Uniunii Creştin-Democrate au precizat că un nou secretar general va fi ales în cadrul congresului din 26 februarie.

La 7 februarie, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Partidul Social Democrat (SPD) au ajuns la un acord pentru a forma o nouă coaliţie guvernamentală. Totuşi, membrii SPD urmează să se pronunţe prin vot, până la 2 martie, dacă acceptă sau nu coaliţia guvernamentală cu formaţiunea cancelarului în exerciţiu Angela Merkel.

Vezi și

Partidul francez de extremă dreapta Adunarea Naţională, acuzat de legături cu Kremlinul. Cum au reacționat oamenii lui Marine Le Pen

Acuzat într-o anchetă a cotidianului Washington Post de legături persistente cu Kremlinul în vederea slăbirii …