FSB Rusia

Militant al Stat Islamic care ar fi plănuit un atentat în ziua alegerilor prezidenţiale din Rusia, ucis de FSB

Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) a anunţat, joi, eliminarea unui membru al organizaţiei teroriste Stat Islamic care ar fi plănuit un atentat în oraşul Nijnîi Novgorod la 18 martie, ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale din ţară, relatează site-ul agenţiei Tass, preluat de Mediafax.

„FSB a suprimat activitatea unui membru al organizaţiei teroriste internaţionale Stat Islamic care se pregătea să comită un atac terorist la Nijnîi Novgorod. Infractorul, s-a opus arestării, a fost lichidat de către forţele speciale ale FSB. Potrivit datelor operaţionale primite, teroristul, care este cetăţean al unei ţări vecine, era pregătit să comită un atac terorist în ziua alegerilor prezidenţiale din Rusia”, se arată într-un comunicat al FSB.

În timpul investigaţiei, autorităţile au descoperit în locuinţa suspectului un „puternic” dispozitiv exploziv improvizat şi diverse componente folosite pentru producerea mai multor dispozitive explozive, precum şi arme de foc şi muniţie.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat un atentat produs la 27 decembrie 2017 într-un supermarket din oraşul rus Sankt-Petersburg, soldat cu rănirea a 13 persoane.

Vezi şi

Spioni din dragoste | Un sfert dintre utilizatorii de internet şi-au urmărit online foştii parteneri

Circa un sfert dintre utilizatorii de Internet (21%) şi-au spionat fostul partener printr-un cont online …