Angela Merkel şi Martin Schulz / foto spiegel.de

Merkel, despre alianţa cu SPD: un acord „dureros”. Cancelarul, criticat de voci din interiorul CDU

Cancelarul german Angela Merkel a apărat acordul „dureros” cu Partidul Social-Democrat (SPD) în faţa criticilor venite din partea unor membri ai propriei formaţiuni, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), informează site-ul postului France 24, citat de Mediafax.

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) condusă de cancelarul Angela Merkel şi Partidul Social-Democrat german (SPD) au ajuns miercuri la un acord oficial pentru a forma o nouă coaliţie guvernamentală

Merkel a admis într-un interviu pentru postul public ZDF că a fost „dureros” să accepte preluarea postului cheie de ministru de Finanţe de către social-democraţi.

„În mod sigur am plătit un preţ pentru un guvern stabil”, a declarat Merkel, adăugând că ar fi fost „iresponsabil” să permită negocierile să eşueze.

Mai mulţi membri ai formaţiunii conduse de Merkel au criticat-o pe aceasta pentru că ar fi cedat social-democraţilor prea multe ministere importante.

Merkel, care conduce Guvernul Germaniei încă din anul 2005 a declarat că intenţionează să rămână la putere cel puţin încă patru ani, până la încheierea actualului mandat de cancelar.

Vezi şi

Spioni din dragoste | Un sfert dintre utilizatorii de internet şi-au urmărit online foştii parteneri

Circa un sfert dintre utilizatorii de Internet (21%) şi-au spionat fostul partener printr-un cont online …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *