BREAKING NEWS | Stat Islamic, atac la Kabul. 5 militari au murit

Cel puţin cinci membri ai forţelor armate afgane au decedat, iar alţi zece au fost răniţi, în urma unui atac terorist, revendicat de Stat Islamic, care s-a produs luni dimineaţa la un punct de control aflat în apropierea principalei academii militare din Kabul, informează site-ul postului France 24, citat de Mediafax.

În jurul orei locale 5 (02.30, ora României), cel puţin cinci terorişti au atacat un punct de control militar aflat în apropierea Academiei militare Fahim din Kabul.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul armat produs luni în apropierea principalei academii militare din Kabul, potrivit agenţiei de presă Amaq, afiliată organizaţiei extremiste.

Iniţial, autorităţile au anunţat că un militar a decedat, iar trei au fost răniţi în cursul confruntărilor cu teroriştii.

Dawlat Waziri, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Apărare, a actualizat bilanţul atacului, anunţând că cinci militari au fost ucişi, iar zece au fost răniţi.

Oficialul afgan a adăugat că doi atacatori s-au aruncat în aer, alţi doi au fost ucişi în cursul schimbului de focuri, iar un terorist a fost prins viu, precizând că luptele s-au încheiat.

Atacatorii nu au pătruns în incinta unităţii militare, situată la periferia vestică a oraşului, a transmis o sursă din cadrul forţelor de securitate afgane.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul armat produs luni în apropierea principalei academii militare din Kabul, potrivit agenţiei de presă Amaq, afiliată organizaţiei extremiste, informează site-ul Reuters online.

Cel puţin patru militanţi au atacat un punct de control militar aflat în apropierea academiei.

Atacul a încept în jurul orei locale 5 (02.30, ora României) şi a vizat Academia Militară Fahim din Kabul.

Unul dintre atacatori s-a aruncat în aer după ce a detonat o bombă, un altul a fost ucis în cursul schimburilor de focuri, iar alţi doi continuă să opună rezistenţă. Un militar afgan a murit şi alţi trei au fost răniţi în urma confruntărilor.

Vezi şi

Spioni din dragoste | Un sfert dintre utilizatorii de internet şi-au urmărit online foştii parteneri

Circa un sfert dintre utilizatorii de Internet (21%) şi-au spionat fostul partener printr-un cont online …