Acasă / Politică & Diplomaţie / SONDAJ: Fidesz, partidul lui Viktor Orban, conduce în preferințele alegătorilor din Ungaria
Viktor Orban / foto Xinhua/Szilard Voros

SONDAJ: Fidesz, partidul lui Viktor Orban, conduce în preferințele alegătorilor din Ungaria

Fidesz, partidul premierului Ungariei Viktor Orban, alături de partenerul său de coaliţie, Partidul Popular Creştin-Democrat (KDNP), se află pe primul loc în preferinţele cetăţenilor cu drept de vot din Ungaria, arată datele unui sondaj efectuat de Institutul Nezopont, citat de agenţia MTI, relatează Mediafax.

Potrivit sondajului coaliţia Fidesz şi KDNP este susţinută de 40% dintre cetăţenii Ungariei, fiind în creştere cu trei procente faţă de sfârşitul anului 2017.

Formaţiunea extremistă Jobbik a fost creditată de doar 7% dintre cei chestionaţi, aflându-se astfel la cea mai joasă cotă de popularitate din anul 2014 încoace. Partidului Socialist Ungar (MSZP) ar urma să obţină doar 5% din sufragii, conform datelor sondajului. Restul partidelor nu depăşesc marja de eroare a sondajului.

Pe eşantionul celor care au declarat că vor participa în mod sigur la alegeri, coaliţia Fidesz-KDNP ar primi 54% din voturi, iar Jobbik 13%.

Sondajul a fost realizat în perioada 3-21 ianuarie pe un eşantion de 2.000 de persoane.

Ungaria va organiza alegerile parlamentare la data de 8 aprilie 2018.

Vezi şi

Bărbat care intenționa să atace o secţie de poliţie în Spania, împușcat mortal de forțele de ordine

Forţele de ordine au împuşcat mortal un algerian înarmat cu un cuţit, ce striga „Allahu …