Acasă / Securitate & Intelligence / Pentagonul neagă că ar fi implicat în atacarea celor două baze militare deţinute de Rusia în Siria

Pentagonul neagă că ar fi implicat în atacarea celor două baze militare deţinute de Rusia în Siria

Pentagonul a negat, marţi, orice implicare într-o serie recentă de atacuri cu drone asupra unor baze militare ale Rusiei în Siria, după ce Ministerul Apărării rus a sugerat că armata americană ar fi putut ajuta insurgenţii sirieni, informează site-ul Ynetnews.com, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Adrian Rankine-Galloway, a declarat, marţi, că „orice sugestie că SUA sau forţele de coaliţie ar fi avut un rol în atacarea bazelor militare ruse este nefondată şi absolut iresponsabilă”.

Ministerul Apărării rus a anunţat, luni, că militanţii terorişti sirieni au folosit 13 drone pentru a ataca baza aeriană rusă de la Hmeymim şi centrul de logistică de la Tartus, ambele situate în vestul Siriei, menţionând că „este o coincidenţă stranie” faptul că un avion militar al Statelor Unite a zburat în apropierea bazelor la momentul atacului.

Potrivit declaraţiei Ministerului, decizia militanţilor sirieni, de a folosi drone pentru a ataca baze ale Rusiei din Siria, ar fi putut veni din partea unei ţări care are un potenţial ridicat de tehnologie.

Vezi şi

ANALIZĂ AFP | Cine sunt potenţialii succesori ai premierului Theresei May

Soarta premierului britanic Theresa May atârnă de un fir de păr după votul de neîncredere …