Acasă / Securitate & Intelligence / Jens Stoltenberg: În Europa nu trebuie să existe o alternativă la NATO
foto NATO / CARLOS DIAS

Jens Stoltenberg: În Europa nu trebuie să existe o alternativă la NATO

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a lăudat eforturile Europei de a-şi consolida capacităţile de apărare, însă a adăugat că în Europa nu trebuie să existe o alternativă la Alianţa Nord-Atlantică, relatează site-ul agenţiei Anadolu, citat de Mediafax.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul NATO din Bruxelles alături de Borut Pahor, preşedintele Sloveniei, Stoltenberg a atras atenţia că în Europa nu trebuie să fie creată o alternativă la NATO.

”Am adus cooperarea dintre NATO şi UE la un nou nivel. Lucrăm împreună la probleme ce ţin de ameninţări cibernetice, hibride, mobilitate militară şi în multe alte aspecte şi salut eforturile de consolidare a apărării europene, însă este foarte important ca acestea să nu fie o alternativă la NATO. Sunt iniţiative care trebuie dezvoltată complementar cu NATO”, a declarat Stoltenberg.

”Alianţa se adaptează la un climat de securitate nou şi mult mai solicitant în care Rusia are o abordare mai agresivă în est, în care terorismul şi violenţa s-au intensificat în sud şi nu în ultimul rând cu problemele din Siria, Irak şi din întreg Orientul Mijlociu. NATO răspunde la aceste noi condiţii. Întărim apărarea colectivă din Europa şi proiectăm stabilitate dincolo de graniţele noastre. Facem asta în Balcanii de Vest, dar şi în Irak sau Afganistan unde luptăm împotriva terorismului”, a adăugat secretarul General al NATO.

Vezi şi

ANALIZĂ AFP | Cine sunt potenţialii succesori ai premierului Theresei May

Soarta premierului britanic Theresa May atârnă de un fir de păr după votul de neîncredere …